BRAČNI PAR U DVORIŠTU PRONAŠAO ZAKOPANO BLAGO: ‘Kutija je bila puna zlata, dijamanata i novca, a onda smo otkrili kome pripada …’

Dječji san o pronalasku skrivenog blaga ostvario se jednom paru iz New Yorka – kada su u vrtu svoje kuće pronašli metalni sef pun zlata, dijamanata i buntova novčanica.

Ispalo je da ukupno 52.000 dolara koje su našli zakopane zapravo pripada njihovim komšijama koji su bili opljačkani prije sedam godina.

Blago u vrtu Matthew i Maria Emanuel pronašli su kada su unajmili radnike da im posade novo drveće u vrt. Dosad su živjeli u kući četiri godine potpuno nesvjesni što sakriva njihov vrt.

Tek kada su sklonili ostatke starog drveća, ugledali su metalnu kutiju.

– Nismo znali da se radi o sefu, mislili samo da su unutra neke žice od struje – objasnio je Matthew.

Radnici su izvadili kutiju, a unutra je pronađen nevjerojatan sadržaj: deseci prstenja, uključujući i zaručnički prsten, zlatnina, novčanice od po 100 dolara i poludragi kamen.

– Bilo je nevjerovatno. Unutra je bio papir s adresom koja je upućivala na naše komšije. Pokucao sam na njihova vrata i pitao ih je li ih ikada neko opljačkao, a oni su rekli da jeste. Gospođa je bila u šoku – kazao je Matthew. Policajci su joj nakon pljačke rekli da nikad neće vidjeti svoje stvari.

Policija je izjavila da se provala dogodila 2011. godine i da je pritom ukraden sef. Vlasnici koji nisu željeli pred kamere kazali su da su iznenađeni i zahvalni.

Maria je kazala da ju je puno ljudi pitalo hoće li vratiti nađeno blago, no ona se nije dvoumila.

– Nije bilo upitno, stvari nisu bile naše – kazala je.

Izvor: jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti