Borba protiv bradavica je dobijena! Ovaj kućni sastojak je svemoguć!

Svako ga ima kod kuće, pa njegovim korištenjem možete izbjeći ljekarsku intervenciju.

brad

Bradavice, u medicini poznatije kao fibromi, jedni su od najčešćih dermatoloških problema mnogih ljudi. Nekada vrlo neprimjetne, jer su boje kože, a promjene nisu zloćudne. Tokom života se broj bradavica povećava, pa se zato smatraju estetskim problemom.

Najčešće se pojavljuju u srednjim godinama, i to u predjelu oko pazuha, vrata, preponama, ispod dojki, po stomaku, licu,kapcima itd. Mogu da se upale, narastu i prokrvare. Zato je bitno sanirati ih na vrijeme.

Naučnici i dalje otkrivaju uzrok njihovog nastanka, ali do sada je poznato da genetska predispozicija i gojaznost imaju uticaja na njihov razvoj. U slučaju da i vi imate bradavice po tijelu, možete ih skinuti i bez odlaska ljekaru. Potrebno vam je samo jabukovo sirće.

Međutim, prije njegovog nanošenja na bradavicu, važno je prvo da je 15-ak minuta nakvasite vodom i nasapunjate. Nakon toga, četkicom za zube/pete malo istrljajte i prosušite. Zatim, natopite vatu sirćetom i ostavite na bradavicama pola sata.

Kako biste uvidjeli razliku, važno je da proces ponavljate tri puta dnevno. Ako vam bradavica potamni, ne paničite. To je proces, jer poslije će se osušiti i otpasti za koji dan.

Izvor: paralela.in

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti