ZOVU JE ČUDOM OD BILJKE: Povećava grudi, utiče na mušku potenciju, TOPI KILOGRAME!

Sjeme ove biljke danas možete pronaći u skoro svakoj svakodnevnici zdrave hrane.

pisk1

Sjeme piskavice poznato je po svojoj velikoj nutritivnoj vrijednosti jer je bogato mineralima, proteinima, vitaminima i fitonutrijentima.

Piskavica je biljka čije se sjeme koristi u prehrani te ima mnoga djelotvorna svojstva. Ima blijedo-žute cvjetove koji cvjetaju od aprila, a koristi se njeno sjeme koje se bere u avgustu. Pomaže ženama i muškarcima te se preporučuje kao bitna namirnica za svaki dom.

Sjeme piskavice sadrži bakar, željezo, mangan i magnezij između ostalih minerala i proteina. Od ove biljke najljekovitije je sjeme te se koristi za mnoge tegobe i probleme.

pisk2

Postoji nekoliko razloga za upotrebu ovog korisnog sjemena.

Sjeme piskavice koristi se kao čaj koji se pije za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, prsa i gornjeg respiratornog trakta. Takođe liječi sluznicu dišnog sustava.

– Djelotvorna je i protiv alergija

– Stimuliše rad jetre i bubrega

– Ovo sjeme utiče na postavljanje ravnoteže šećera u krvi kod oba tipa dijabetesa radi aminokiseline koja kontroliše lučenje inzulina.

– Već nakon 10 dana primjene osjetit ćete razliku u razini triglicerida. Sjeme piskavice pomoći će i u tretmanima kardiovaskularnih bolesti i stvrdnjavanja arterija.

– Ovo sjeme stimuliše probavu i budi apetit. Osim toga pomoći će pri izbacivanju sluzi i pravilnom radu crijeva. Štitit će probavnu sluznicu i smanjiti grčeve.

pisk3

Povećanje grudi kod žena

Jedan od sastojaka u sjemenu piskavice je i fitoestrogen. Ova tvar pomaže ženama u povećanju dojki i zadržavanju vode u tkivu.

Osim povećanja grudi, kod žena će pomoći u stvaranju mlijeka koje će biti bogato željezom. Mlijeko dojilja koje koriste sjeme piskavice pomoći će djeci da dobiju na težini i uz to će ih umiriti.

Ovo sjeme smanjit će bolove u maternici za vrijeme PMS-a, ali i za vrijeme poroda. Takođe će pomoći u poticanju trudova.

Kako koristiti sjemenke piskavice?

Sjeme piskavice može koristiti za probleme na koži kao što su čirevi, fistule, otvorene noge. Odličan je za njegu kože jer uklanja nečistoće i pomlađuje kožu.

Od sjemena piskavice možete praviti obloge, čaj, prah, tonik i ulje.

pisk4

Čaj od piskavice

Zakuhajte 2 cl hladne vode u koje ste dodali dvije kašičice sjemenki. Nakon što prokuha stavite da odstoji 20 minuta poklopljeno. Povremeno promiješajte dok stoji pa procijedite. Pijte lagano u malim gutljajima.

Prah od piskavice

Sjeme piskavice može se samljeti u prah pa kuhati u kašu. Djelotvnornije je u prahu nego u prirodnom stanju. Dvije kašičice ovog praha možete umješati u jela dnevno i to će pozitivno uticati na vašu probavu.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti