BIZARNO ‘USKRSNUĆE’: Nestao u oluji – godinama kasnije pojavio se na TV-u

Ovaj slučaj misterioznog nestanka i pronalaska do danas nije posve razjašnjen

U doba moderne tehnologije nestanci se brzo primjećuju, dojavljuju i prijavljuju, ali se jednako tako i lakše pronalaze nestale osobe. No, to nije uvijek bilo tako, a ovaj slučaj je primjer jednog izuzetno bizarnog nestanka.

Prodavač posuđa i amaterski strijelac Lawrence Bader ignorisao je 1957. godine nekoliko meteoroloških upozorenja o oluji i isplovio brodom na jezero Erie.

Njegov brod je idući dan pronađen kobno oštećen i bez vesla. Svi su zaključili da je Lawrence poginuo u oluji. Pretraživali su jezero, no tijelo nisu našli.

Otkriven dvojnik

Lawrence je u trenutku nestanka imao troje djece i trudnu ženu, koja je primila 40 hiljada dolara životnog osiguranja.

Osam godina kasnije, porodični prijatelj je tokom boravka u Chicagu susreo čovjeka koji je izgledao poput Lawrencea. ‘Dvojnik’ se zvao John Fritz Johnson, poznati televizijski i radijski voditelj iz Omahe.

Bio je česti komentator hrvanja i osvajač brojnih takmičenja u streljaštvu. Rekao je da ne zna ko je Bader i da je on John koji je odrastao u sirotištu pa proveo 14 godina u vojsci prije nego se preselio u Omahu.

Prevara ili?

Pristao je na test otisaka prstiju, koji je pokazao da je to Lawrence. Rekao je da se ne sjeća ničega i da ima amneziju od nesreće. Osiguranje je tražilo svoj novac nazad, žena ga je ostavila, izgubio je televizijski posao, a nedugo nakon otkrivanja umro je od raka jetre.

Do danas nije jasno šta se tačno dogodilo i je li Lawrence zaista izgubio pamćenje.

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti