Bivši šef izraelske svemirske bezbjednosti: “Vanzemaljci postoje, Trump zna za njih”

Bivši šef izraelske svemirske bezbjednosti Haim Eshed tvrdi da vanzemaljci postoje te da su predstavnici “galaktičke federacije”, kako je on naziva, čak već stupili u kontakt s čovječanstvom.

“Neidentifikovani leteći objekti su tražili da ne objavljujemo da su tu, čovječanstvo još nije spremno”, rekao je Eshed u intervjuu za list Yediot Aharonot.

“Postoji sporazum američke vlade i vanzemaljaca. Oni su potpisali ugovor s nama da ovdje rade eksperimente”, tvrdi ovaj profesor i penzionisani general. Eshed tvrdi i da “na Marsu postoje podzemne baze u kojima sarađuju predstavnici vanzemaljaca i američki astronauti”.

Kaže i da Donald Trump zna za postojanje vanzemaljskog života te da je tu informaciju skoro i otkrio, no da su ga uspjeli odvratiti od toga kako ne bi nastala masovna histerija.

“Oni su do danas čekali da se čovječanstvo razvije i dosegne fazu u kojoj ćemo razumjeti šta su svemir i svemirski brodovi”, tvrdi Eshed.

Iz Bijele kuće su odbili komentarisati njegove tvrdnje, piše NBC News, a glasnogovornik NASA-e rekao je da je jedan od ključnih ciljeva te agencije potraga za vanzemaljskim životom, no da ga još nisu pronašli.

“Iako još nismo pronašli znakove vanzemaljskog života, NASA istražuje Sunčev sistem i šire kako bi pronašla odgovore na temeljna pitanja, uključujući i to jesmo li sami u svemiru”, rekao je za NBC.

Eshed je svoje tvrdnje iznio i u knjizi Svemir izvan horizonta – razgovori s profesorom Haimom Eshedom autorice Hagar Yanai.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti