Američki vojnik o susretu sa NLO: “Ono što sam vidio, proganjaće me cijelog života”

Bivši američki vojnik odlučio je da progovori o onome što se dogodilo u pustinji Novog Meksika 1971. godine. Ispričao je kako je zajedno sa još 500 svojih saboraca vidio NLO u blizini Roswella, mjesta na kojem je 24 godine ranije zabilježen najpoznatiji slučaj NLO-a u svijetu.

Neimenovani vojnik kaže kako će ga ono što je vidio u tih pet sati proganjati do kraja života. On je 1971. godine bio stacioniran u Fort Blissu u Texasu kada su ih poslalli na vojne manevre u pustinju Novog Meksika, zapadno od svjetski poznatog NLO fenomena, gradića Roswella.

Tokom noćne straže svjedok je, zajedno sa ostalim vojnicima, vidio dva leteća objekta.

– Prvi smo uočili kako se približava sa sjevera i tada se zaustavio. Drugi objekat nam je dolazio sa zapada. U narednih pet sati leteći objekti su lutali po nebu iznad pustinje – objasnio je vojnik.

Kazao je kako su objekti bili okruglog oblika, ali nije mogao da odredi njihovu veličinu, jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna.

Sljedećeg dana kada su se zajedno svi našli na ručku, kako objašnjava, svi su pričali u NLO-u, ali ne zna zašto niko do sada nije izašao u javnost sa infromacijama.

Roswell je u centar pažnje dospio 1947. godine kada je u blizini ovog mjesta pao nepoznati objekat, a onda su se pojavile priče da je u pitanju NLO.

Američke vlasti nisu bile dobro koordinirane u izvještavanju javnosti o tom događaju, što je još više “potpalilo” priču o vanzemaljcima u pustinji Novog Meksika. U konačnom izvještaju stoji kako se srušio američki balon.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti