Normalne fotografije koje postaju UZNEMIRUJUĆE kad shvatite šta se iza njih krije (FOTO)

Naizgled nevine fotografije su više uznemirujuće nego što mislite. I to pokazuje koliko je važan kontekst i da knjigu (pa, u ovom slučaju, fotografiju) nikada ne bismo smjeli ocjenjivati prema koricama. Iza slatkih osmijeha skrivaju se tajne. Ne zaboravite da se čak i negativci smiju i zabavljaju.

Reddit korisnik KermitTheFraud92 pokrenuo je fascinantnu temu na r/AskReddit o skrivenim stranama ‘normalnih’ fotografija. Tražili su od ljudi da podijele slike koje imaju nevjerovatno uznemirujući kontekst.

Sad, pogledajte momka u pozadini, gore lijevo. Pogledajte šta je u pozadini, gore desno. Ovo je čovjek sa trga Tiananmen, na kojem počinjen strašan masakr. Fotografija je snimljena nekoliko minuta prije nego što je tenk prišao čovjeku. Njegovo ime je Wang Weilin i niko ne zna šta se s njim nakon svega dogodilo. Možda je pogubljen, možda je još uvijek u zatvoru, možda je pobjegao u drugu zemlju.

Fotografija osoblja Auschwitza koje uživa u ugodnim slobodnim danima. Izgledaju poput savjetnika u kampovima, ali njihov je posao bio ubijati ljude na užasne načine. Najvjerojatnije su oduzimali živote nedugo prije ili nakon fotografisanja.

Jevrejska djeca drže se za ruke dok nesvjesno hodaju do smrti u gasnim komorama u Auschwitzu.

Ovo je slika emisije iz 1970-ih, igre upoznavanja. Čovjek u krugu je serijski ubica Rodney Alcala. Do pojavljivanja u emisiji silovao je nekoliko žena i ubio barem jednu. Pobijedio je u igri, ali žena koja je trebala na sastanak s njim se – nije pojavila. Možete zamisliti kako joj je laknulo.

Astronauti koji poziraju u nultoj gravitaciji sretni što imaju priliku za tako nevjerovatnu sliku. U međuvremenu nemaju pojma da je njihov svemirski brod bespovratno oštećen i da će zapravo biti mrtvi za nekoliko dana.

Fotografija oca i kćeri nastala je nekoliko trenutaka prije bombaškog napada u Omaghu, Velika Britanija 1998. godine. Napad je izvela grupa poznata kao Real IRA, a bomba se nalazila ovom crvenom automobilu i usmrtila je 29 ljudi, uključujući fotografa koji je snimio ovu fotografiju. Otac i kći su preživjeli.

John Lennon potpisao je autogram za svog ubicu Marka Chapmana, samo nekoliko sati prije ubistva, a zatim ga je pitao “Je li to sve?”. Chapman je u to vrijeme čak imao i pištolj.

Ovo je violina Hartley u vlasništvu Wallacea Hartleyja, voditelja orkestra i glavnog violiniste na Titanicu. Bila je to ona koju je nosio sa sobom i svirao one noći kad je brod potonuo. Preživjeli su rekli da su tokom potonuća vidjeli Hartleyja i njegov bend na palubi broda; svirali su kako bi smirili putnike dok su se ukrcavali na brodove nedovoljne za spašavanje svih. Hartley i svi članovi benda umrli su u potonuću. Imamo njegovu violinu jer je u nekom nepoznatom trenutku prije smrti Hartley vratio violinu natrag u svoj monogram na čuvanje. Violina je vraćena njegovoj zaručnici, koju je čuvala do svoje smrti. Njena porodica je prodala violinu za 1,6 miliona dolara organizaciji koja prikuplja artefakte Titanica.

Ovo je fizičar Harold Agnew koji drži nuklearno jezgro atomske bombe ‘Fat Man’, koja je bačena na Nagasaki 1945. godine. Bombom je na kraju usmrćeno oko 80.000 osoba, od kojih su mnogi umrli od dugoročnih posljedica koje je bomba izazvala, poput zračenja i leukemije.

Ovo je serijski ubica John Edward Robinson (žuti džemper) koji drži bebu Tiffany Stasi, čiju je majku ubio dan ranije. Identifikovano je samo osam njegovih žrtava, a on izvršenje smrtne kazne čeka od 2000. godine.

Snimajući selfie, sve su izgledale bezbrižno ne znajući da je jarko svjetlo iza njih voz koji ih je i usmrtio nekoliko trenutaka kasnije.

Na ovoj fotografiji je grupa preživjelih u nesreći leta 571 urugvajskog ratnog vazduhoplovstva u Andama. Na kraju su spašeni, ali su morali pribjeći kanibalizmu da bi preživjeli. Svi su nasmiješeni na fotografiji, ali postaje jezivo kad na slici vidite ljudsku kičmu desno od njih.

Izvor: federalna.ba/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti