Američka vojska priznala: “Imamo još snimaka NLO, ali ne smijemo da ih objavimo”

Nakon bure u javnosti nastale curenjem video snimaka NLO koje je napravila američka mornarica, portparol tih jedinica priznao da takvih snimaka ima još.

Pentagon je još prije dvije godine potvrdio autentičnost cijelog niza fotografija i videozapisa neidentifikovanih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, a koji su procurili u javnost.

Američki Kongres je nakon toga u maju 2022. održao prvo javno saslušanje u više od 50 godina na temu NLO, ali su odmah stigle i brojne kritike. Naime, neki su smatrali da video-materijali predstavljeni pred Kongresom nisu bili dovoljno uvjerljivi da bi opravdali postojanje i finansiranje kancelarije koja se bavi NLO-om, a drugi da u javnost nisu pušteni oni najzanimljiviji snimci, kao i da se pomno čuvaju u tajnosti.

Sada izgleda da su ovi drugi bili u pravu, jer je portparol američke mornarice priznao, nakon zahtjeva koji se pozivao na Zakon o slobodi pristupa informacijama (FOIA), da posjeduju dodatne video-snimke NLO-a, ali da ih ne namjeravaju objaviti jer bi to moglo ugroziti nacionalnu bezbjednost.

Zahtjev je podnijela organizacija “The Black Vault”, koja je i ranije objavila na hiljade stranica dokumenata povezanih s NLO, a koje je putem FOIA-a dobila od CIA-e i drugih vladinih agencija.

“The Black Vault” je zahtjev američkoj mornarici podnijela u aprilu 2020. samo dan nakon što je mornarica deklasifikovala tri sada već poznata video-snimka pilota mornarice na kojima se vide NLO-i, odnosno “neidentifikovane pojave u vazduhu” (UAP). Organizacija je zatražila da mornarica preda sve snimke koje ima, a koje se odnose na UAP.

Više od dvije godine kasnije “The Black Vault” je dobio odgovor vlasti u kom stoji da postoje dodatni snimci UAP-a, ali da se ne mogu pustiti u javnost radi nacionalne bezbjednosti.

“Objavljivanje ovih informacija naštetiće nacionalnoj bezbjednosti jer neprijateljski nastrojenim subjektima može pružiti vrijedne informacije o operacijama, ranjivostima i/ili sposobnostima ministarstva odbrane/mornarice. Ne možemo objaviti ni jedan od tih video-zapisa”, napisao je Gregory Cason, zamjenik mornaričke kancelarije pri FOIA.

Nakon što su spomenuti snimci NLO-a procurili u javnost, sve više pilota je počelo da govori o svojim susretima s fenomenom neidentifikovanih pojava u vazduhu.

Tako je bivši poručnik mornarice Ryan Graves u intervjuu za CBS News kazao da je tokom dvije godine, počevši od 2015. vidio čudne leteće objekte u vazdušnom prostoru iznad Virginia Beacha.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti