ZLOSLUTNO UPOZORENJE FUTUROLOGA: “Potraga za vanzemaljcima mogla bi da bude VEOMA LOŠA IDEJA, sjetimo se samo KAKO JE PROŠAO MONTEZUMA!”

Potraga za vanzemaljcima je užasna ideja, nadam se da će oni biti prijateljski nastrojeni kada ih nađemo, ali ne treba da se kockamo, znamo kako je prošao Montezuma sa Cortesovim osvajačima, upozorio je Michio Kaku, poznati fizičar i profesor teoretske fizike

Kaku, koji je autor više knjiga o teoretskoj fizici, ali i futurologiji, te jedan od najpoznatijih popularizatora nauke, upozorio je da bi nastojanje ljudske vrste da pronađe neku vanzemaljsku civilizaciju moglo potencijalno da nam donese propast.

“Šanse da ćemo napraviti kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom u ne tako dalekoj budućnosti su velike. Uskoro ćemo imati Webov teleskop u orbiti i on će moći da vidi na hiljade planeta”, rekao je Kaku u intervjuu za “Observer”.

Međutim, dok neke njegove kolege vjeruju da bi čovječanstvo trebalo da stupi u kontakt sa mogućim vanzemaljskim civilizacijama, Kaku kaže da je to “užasna ideja”, povlačeći paralelu sa španskim osvajanjima imperije Azteca u 16. vijeku.

“Svi znamo šta se desilo Montezumi kada je Cortes došao u Meksiko prije mnogo stotina godina. Lično mislim da će vanzemaljci biti prijateljski raspoloženi, ali ne treba se kockati s tim. Mislim da ćemo ostvariti kontakt, ali treba da to uradimo veoma oprezno”, rekao je Kaku.

Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti