Životna priča Branka Đurića Đure: Oca nikad nije upoznao, a prije Tanje volio je jednu Sarajku …

Niz priznanja Đuro je tokom karijere stavio u džep, i svako je zaslužio

djuro2

Najveći je balkanski komičar, barem ga tako mediji nazivaju. Šarmirao je čak i Angelinu Jolie, družio se s Bradom Pittom.

Branko Đurić Đuro osim glumačkog ima i svoj muzički svijet, odnosno bend ‘Bombaj Štampa’. On je jedna od najsvestranijih umjetničkih pojava na ovim prostorima.

Davnih dana se želio upisati na sarajevsku Akademiju, no to mu je uspjelo tek iz trećeg pokušaja. Kada je konačno uspio, postao je član humorističke serije ‘Audicija’, a potom je uslijedila i glavna uloga u filmu ‘Ovo malo duše’. Ističu se i njegove kasnije uloge u filmovima ‘Ničija zemlja’, ‘U zemlji krvi i meda’, ‘Kajmak i marmelada’. Ovaj posljednji film je Đuro i režirao.

Svojim smislom za humor osvajao je i na turneji ‘Đurologija’, a publika je nastup prihvatila gdje god se pojavio. Niz priznanja Đuro je tokom karijere stavio u džep, i svako je zaslužio.

Tragičnog događaja se niti ne sjeća jer je bio premali, kasnije mu je sve nadomjestio očuh Branislav

Privatno, djetinjstvo mu je obilježila tužna priča. Naime, svog oca nikad nije upoznao jer je, nažalost, njegov otac preminuo u dobi od svega 21 godinu. Đuro je tada bio jednogodišnja beba. Svojevremeno je otkrio kako mu je otac želio biti glumac, a prerano je otišao uslijed borbe s karcinomom. Majka se preudala godinama kasnije, kada je Đuri bilo 14 godina u njihov je život ušao umjetnik Branislav Popovac. Na njega je taj osebujni čovjek imao veliki uticaj, uz njega je mladi tinejdžer zavolio umjetnost.

Otac je troje djece, sina Filipa i djevojaka Zale i Ele. Filipa je dobio u prvom braku, onom s Nevenom Đurić, a kasnije je u braku sa slovenskom glumicom Tanjom Ribič dobio i kćeri. Ljubav para jaka je već više od 20 godina.

Izvor: 100posto.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti