NAZVAO JU JE “DEBELOM SVINJOM”, a 7 godina kasnije MOLIO NA KOLJENIMA da mu se vrati!

Alvina Rayne (32) je većinu svog života bila nesretna. Borila se za gojaznošću i prazninu koju je osjećala punila je sa hranom.

alvina1

Kada bi se osjećala loše jela je, a kada je jela osjećala se još gore. Majka dvoje djece imala je 112 kg i njen momak ju je nazvao “debeli komad smeća”.

Ali jedan dan joj je bilo dosta.

Uvijek je pokušavala da ima osmijeh na licu, ali unutra je bila potištena, Loša navika joj je bila što je uvijek započinjala veze za koje je znala da neće uspjeti. Momak joj je govorio da je debela svinja i da je odvratna.

Alvina je imala samo jedno rješenje, jela je sve više.

Dnevno je unosila više od 5000 kalorija, što je 2,5 puta više od preporučenog za ženu.

Bila je umorna kada se penjala uz stepenice, te je loše spavala noću. To su bili znaci da je na granici dijabetesa tip II.

Kada je imala 25 godina, odlučila je da sve promijeni. Ostavila je svog momka i počela vježbati i jesti zdravije. Izbacila je ugljikohidrate i nije prošlo mnogo, a već je primjetila razliku.

Teško je prepoznati je danas. Izgleda kao fitness model.

alvina2

Najvažnije je da se ona sada osjeća bolje. Rekla je da je bivši momak želio da se pomire, kada je smršala. Samo mu se nasmijala.

“Kada sam bila debela, imala sam visok pritisak, početak dijabetesa tip II, policistične jajnike, hipertrofiju lijevog ventrikula, anksioznost i napade panike. Sada je sve to nestalo, nakon skoro 7 godina, zbog toga se osjećam odlično.”

Alvina ima YouTube kanal na kojem inspiriše ostale koji su u sličnoj situaciji. Kaže da želi da drugi znaju da mogu započeti svoj život ispočetka, da imaju kontrolu nad svojim tijelom i svojim životom.

Upoznala je i onog pravog, njen suprug Sasha je voli zbog onoga što jeste.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti