ZAVJETNI KOVČEG JE BIO SONIČNO ORUŽJE?! Tvrdnja da su drevni narodi imali vanzemaljsku tehnologiju zvuči uzbudljivo, ALI OPIS NA TO PODSJEĆA!

“Ideja da je neka vrsta soničnog oružja korištena da bi uništila velike drevne zidine Jerihona kako bi ga Jevreji zauzeli čini mi se fascinantnom”, smatra David Childress

Priča o stvarnoj pozadini legendi i mitova iz religijskih knjiga brojnih bliskoistočnih i dalekoistočnih tradicija već je uobičajena za razne show programe i dokumentarne serijale, ali rijetko kad pridobije pažnju “običnih” medija.

Rusi u tom pogledu imaju nešto šire nazore od evropskih i američkih kolega, pa se u Sputniku tako našla polemika oko porijekla Zavjetnog kovčega.

Pozlaćeni drveni kovčeg – po tekstu iz Biblije – sadržao je dvije kamene ploče, a Sputnik se nadovezao i na aktuelnu epizodu serijala History kanala “Ancient Aliens”.

“Ideja da je neka vrsta soničnog oružja korištena da bi uništila velike drevne zidine Jerihona kako bi Jevreji zauzeli grad čini mi se fascinantnom”, kaže David Childress.

On rušenje jerihonskih zidina pomoću zvuka smatra alegorijom u kojoj se nastojalo na prihvatljiv način prikazati tehnološke mogućnosti tog vremena.

Rusi u članku i dalje takve ideje nazivaju ‘teorijama zavjere’, ali i jednom od opcija koje se sve češće ‘razmatraju’.

“Zavjetni kovčeg je tako tehnološki razvijeno oružje, okultna alatka ili neka vrsta primopredajnika. Zvuči zaista fantastično da su drevni narodi u posjedu imali nekakvu vanzemaljsku tehnologiju, ali opis stvarno na to podsjeća”, zaključuje Childress.

Ono što je intrigantno povodom Bitke kod Jerihona jeste to što primjena truba izrazito podsjeća na čestičnu tehnologiju, kao što su tehnologija Teslinog Zraka smrti ili tehnologija groma.

Opet, čini se, imamo primjer vanzemaljske tehnologije koju su drevni narodi imali priliku da koriste u ratnim pohodima.

Rusi podsjećaju da su neke od teza nastojali da testiraju i u laboratorijskom okruženju, ali da sa rezultatima još nisu izašli u javnost.

Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti