Zatvorenik koji je pobjegao iz Alcatraza poslao pismo FBI-ju i nakon punih 50 godina otkrio istinu!

Alcatraz je sve do 1963. godine bio najčuvaniji i najsigurniji zatvor u SAD-u. Zbog njegove lokacije je bilo praktički nemoguće pobjeći, no to svejedno nije spriječilo više od 30 zatvorenika da ipak pokušaju. Vjeruje se da niko nije uspio … niko osim Franka i braće Johna i Clarencea Anglin koji su u zatvoru završili zbog pljačke banaka.

alca1

Punih šest mjeseci su neumorno radili na tome da dovoljno prošire ventilacijske kanale i tako pobjegnu iz zatvorske ćelije. Vjeruje se da su nakon toga brzo napravili splav kako bi pobjegli s otoka na kojem se nalazi zatvor. No, prije svega ovoga napravili su lutke koje su glumile zatvorenika kako niko od stražara ne bi primijetio da fale. Glave su napravili od smjese WC papira i sapuna, a za kosu su koristili vlastite dlake.

Iako su istrage dokazale da je sve ovo bilo itekako moguće, mnogi nisu vjerovali da je trojac preživio bijeg i stvarno završio na slobodi. No, onda su se u sedamdesetim godinama najprije pojavile fotografije koje dokazuju da su živi, a 2013. godine se pojavilo i pismo koje je John Anglin navodno poslao FBI-u. U njemu je pisalo:

– Moje ime je John Anglin. 1962. godine sam s bratom Clarenceom i Frankom Morrisom pobjegao iz Alcatraza. Imam 83 godine i u lošem sam stanju. Imam rak. Da, te noći smo se svi izvukli, i to jedva! Frank je umro u oktobru 2005. godine. Njegov grob je u Alexandriji, zakopan je pod drugim imenom. Moj brat je umro 2011. godine.

Ako objavite na TV-u da u zatvoru neću provesti više od jedne godine i da ću dobiti pravo na liječenje, napisat ću vam gdje se tačno nalazim. Ovo nije šala. 

alca2

Ove godine je FBI potvrdio da pismo zaista postoji. Istraga o njihovom bijegu će ostati aktivna sve do 100. rođendana svakog od navedenih bjegunaca.

Izvor: hayat.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti