ZATAŠKANI NLO INCIDENT: Stotinjak ljudi vidjelo je neobične letjelice, vlasti tvrde da je sve bilo samo masovna histerija

Za incident u Roswellu ste zasigurno čuli, ali mnogi ne znaju da se 6. aprila 1966. godine na jugu Australije dogodila jedna od najvećih NLO misterija kojoj su svjedočile stotine ljudi.

westall

Nekoliko je razreda osnovne i srednje škole u Westallu upravo završavalo čas fizičkog vaspitanja. Odjednom je na nebu prošlo nekoliko letećih objekta koji su se kretali neobičnom brzinom. Dio učenika u strahu se sklonilo u školu, a najhrabriji su krenuli prema mjestu na koje su se objekti počeli spuštati.

Nekoliko im se učenika približilo, a kasnije su ispričali da su vidjeli tri metalna, kružna objekta koji nisu imali nikakve oznake i bili su veličine dva porodična automobila.

Svemu su svjedočili i brojni poljoprivrednici koji su radili na svojim poljima.

Leteće je objekte vidjelo i nekoliko profesora, a svi su oni dobili direktivu da djecu zadrže unutar škole. No pristup djeci, prisjetili su se nekadašnji učenici, imali su ‘dobro odjeveni muškarci u crnim odijelima’.

Učenike su pokušali uvjeriti da nisu vidjeli ništa i da je sve bio samo plod njihove mašte. Iako su bili prestrašeni, neke od njih to nije spriječilo da kasnije pred TV kamerama ispričaju što su vidjeli.

Shane Ryan, univerzitetski profesor, istraživao je misteriju desetak godina te 2005. godine o njoj objavio dokumentarac.

Iz tog je vremena sačuvano tek nekoliko šturih novinskih članaka, a iz različitih su sistema obrisani podaci o polijetanjima aviona, iako su svjedoci vidjeli njih pet, kao i podaci o intervenciji vojske koja je izašla ne teren i uzimala uzorke tla s mjesta na kojima su se spustile letjelice.

Jedan od najneobičnijih detalja ove priče je onaj o nestanku djevojčice Tanye. Ona je naime prva stigla do mjesta gdje su se spustili leteći objekti. Kada je mjestu prišlo još nekoliko učenika, Tanyu su našli kako leži bez svijesti. Oni su je uspjeli probuditi i Tanya se vratila do škole.

“U dvorištu su bila kola Hitne pomoći, a u školi su mi rekli da je u njima upravo Tanya. Nakon toga je više nikada nisam vidjela”, prisjetila se u dokumentarcu ‘Westall 66′: A Suburban Mystery’ njena prijateljica Jacqueline Argent.

Izvor: 100posto.jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti