Zabrana korištenja službenih vozila nakon radnog vremena

Samo kod nas ovo može biti pozitivna vijest, pa ćemo je tako i tretirati, dakle …

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić donio je odluku da 10 pomoćnika ministra, šefovi kabineta ministra i zamjenika ministra i sedam vozača više nemaju pravo koristiti službena vozila poslije radnog vremena, što je do sada bio slučaj, a  kako bi se smanjili nepotrebni troškovi, te zbog veće odgovornosti prema novcu građana BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

“Sva vozila su već izuzeta, nalaze se na adekvatnom parkingu i biće stavljena na raspolaganje agencijama za provođenje zakona BiH. Time će dodatno biti povećana njihova operativna efikasnost, a Ministarstvo će izbjeći velike troškove na bazi utrošenog goriva, održavanja, popravke, osiguranja, kupovine guma i slično za tako veliki broj vozila koja su se neograničeno koristila”, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da je Radončić pokazao apsolutnu štedljivost – iako ima pravo na pet savjetnika, primio je samo jednog, službeno vozilo Ministarstva ne koristi u lične ili stranačke svrhe, službeni mobilni telefon takođe ima samo minimalni pretplatnički trošak, ne uzima dnevnice za putovanje u BiH i inostranstvu, a svoju platu daje sindikatima policije.

Integralni članak pročitajte na: http://www.metropola.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti