Titovo rodno selo Kumrovec postaje dio zabavnog parka

Rodno mjesto Josipa Broza Tita, Kumrovec u Zagorju, uskoro bi zahvaljujući investiranjima iz Evropske unije moglo da postati pravi zabavni park. Projekt je dovršen i uskoro kreće ka Briselu. Ukoliko bude odobren, što je veoma izvjesno, radovi počinju već naredne godine.

Tito je na našim prostorima još uvijek snažan brend koji može da otvori i vrata evropskih fondova, što su u Zagorju očito dobro shvatili.

Projekt sadrži čitav niz noviteta. Planiran je luksuzni hotel sa pet zvjezdica, na mjestu bivše Titove rezidencije te pravi zabavni park u kojem će mladi moći da saznaju i o historiji i o običajima tog kraja, ali i da se dobro provedu.

Procjenjuje se da će 50 hiljada ljudi godišnje doći u Kumrovec, a bivša politička škola bit će pretvorena u kongresni centar. Titova rodna kuća, ispred koje je i njegov spomenik, djelo kipara Antuna Augustinčića, ostat će centar događanja, jer će sve ionako biti podređeno Titovom liku i djelu. Na projektu su radili historičari, ali i mnogi poslovni stručnjaci. Tako bi Titoland trebao biti spoj edukativnog i zabavnog sadržaja, koji će prije svega donositi novac.

Integralni članak peočitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti