Za sve pušače: Ovaj napitak očistit će vam pluća i možda vas nagovoriti da napokon prestanete pušiti

Svako ko je pušač zna da su pušački kašalj i bronhitis problemi s kojima se zasigurno susrećete zbog te svoje nezdrave navike.

napitak3

A, šta vam u tome može pomoći, osim da se, naravno, ostavite cigareta? Čini se kako postoji jedan prilično čaroban recept koji bi vam mogao olakšati i smanjiti simptome kašlja, dok u potpunosti ne odlučite baciti cigarete i okrenuti se zdravijem načinu života. Dok to ne uspijete, isprobajte ovaj recept. A svi koji su ga probali, tvrde, zaista djeluje.

Šta vam je potrebno?

Đumbir, luk i češnjak – imaju jaka antikancerogena svojstva i prventiraju respiratorne infekcije, kurkuma – koja je prepuna vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina.

Recept?

400 grama luka i češanj češnjaka

1 litar vode

400 grama šećera

2 kašike kurkume

komad đumbira veličine palca (nariban)

Priprema: Stavite šećer u vodu i zagrijte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste naribali. Kad voda zavrije, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuha. Kad se smjesa prepolovi, ocijedite je i tekućinu iz nje stavite u staklenu čašu ili vrč. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider.

Kako konzumirati?

Uzimajte po dvije manje kašike svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere.

Izvor: cafe.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti