X Files: U tajnoj bazi drže mrtve i žive vanzemaljce?

Penzionisani inžinjer američkog Air Forcea tvrdi kako se u tajnoj bazi u Ohiu nalaze vanzemaljci iz pada NLO-a

Raymond Szymanksi, penzionisani inžinjer američkog Air Forcea u javnost je izašao sa šokantnim tvrdnjama – kako je američka vojska u posjedu mrtvih tijela vanzemaljaca, ali i još uvijek živih – koje proučavaju već decenijama.

Szymanksi je 39 godina radio za američko vazduhoplovstvo, a tvrdi kako su vanzemaljci u bazu Wright-Patterson u Daytonu, Ohio, dovedeni nakon pada NLO letjelice 1947. u Roswellu.

Kaže kako pouzdano zna da su neki od vanzemaljaca bili živi, i to godinama nakon što su ih “uhvatili”, a njegov mentor mu je rekao o sistemu tajnih tunela u kojima se oni nalaze.

Roswell

“Jesi li čuo za naše vanzemaljce?”, s tim je pitanjem mentor započeo tu temu tokom prve sedmice Szymanksiovog rada u bazi. Osim toga, rekao mu je da se u bazi nalaze i razni uređaji iz broda vanzemaljaca.
Njegova priča potvrđuje teoriju o padu vanzemaljaca u Roswellu u koju brojni teoretičari zavjera vjeruju.

Dana 8. jula 1947. godine nedaleko od jedne farme u Roswellu usred jake oluje srušio se neobični predmet. Vlasnik farme pronašao je čudne metalne ostatke tog predmeta. “Bili su nalik na foliju, ali kad bi je zgužvali, vratili bi se u u prvobitni oblik”, rekao je sin vlasnika farme. Sve više sumnji pojavilo se kad se američka vlada, nekoliko sati nakon prvobitne izjave u kojoj su rekli da se srušio “leteći tanjir”, obratila javnosti rekavši kako se zapravo srušio meteorološki balon.

Ovdje pogledajte snimak navodne autopsije vanzemaljca.

Priča je dugo uspjela ostati zataškana, ali 1978. vojnik Jesse Marcel, koji je sudjelovao u prikupljanju ostataka letjelice, u jednom je intervjuu rekao kako je priča o meteorološkom balonu bila samo pokriće nakon čega su krenule brojne teorije zavjere.

Sumnje su se povećale kada je Walter Haut, saradnik za odnose s javnošću Vojnog aerodroma u Roswellu, saopštio da je nađen “leteći tanjir”. Haut je na samrti priznao da je priča o meteorološkom balonu služila da se zamaskira slučaj i tvrdio je da je vidio vanzemaljce.

1994. godine američke vazdušne snage objavile su izvještaj o tom incidentu rekavši kako su pronađeni ostaci pripadali balonu koji je bio dio projekta kodnog imena MOGUL iza kojeg se skrivala namjera špijuniranja Rusa i njihovog nuklearnog programa. Što se tiče groteskno deformisanih bića koje su vidjeli brojni svjedoci, američke snage tvrde kako se zapravo radilo o lutkama koje su se koristile za testiranje projekta. I 70 godina kasnije misterija se nastavlja …

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti