Vruće vam je? Ne pravite ovu grešku koju prave drugi!

Velika je greška tokom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tekućini treba više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga. Zato je najidealnije tokom ljeta piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova.

Takođe, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je vani zrak suh, ne vlažan. Čaj će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa je svakako treba nadoknaditi.

Doktori kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti doživljaje s kafom. Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte flašicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to praktikovali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tekućine i lakše ćete podnositi vrućinu.

Još neke prednosti tople vode za tijelo:

Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to praktikovati ako želite smršati jer potiče rad metabolizma. Takođe, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti