VRIJEDAN 680 miliona $: Prvi luksuzni podvodni hotel na svijetu (FOTO & VIDEO)

Na samo 4 kilometra od obale Dubaija 2020. biće podignut podvodni hotel i banja vrijedni 680 miliona dolara. Gosti hotela moći će da uživaju u sobama ispod mora, restoranima i barovima sa pogledom na korale

hotel4

Kleindienst Group, globalna kompanija koja se bavim izgradnjom i trgovinom nekretninama sa sjedištem u Dubaiju objavila je početak gradnje prvog svjetskog luksuznog plovećeg i podvodnog hotela pod nazivom “Plutajuća Venecija” vrijednog 680 miliona dolara, koji će budućim posjetiocima dati priliku da na Bliskom istoku uživaju u autentičnoj Veneciji.

Hotel “Plutajuća Venecija” biće izgrađen na četiri kilometra od obale Dubaija. Hotel će imati kapacitet da smjesti 3.000 gostiju dnevno, a razni sadržaji prije svega smeštajni kapaciteti, restoran, prostor za zabavu i rekreaciju biće raspoređeni na čak četiri nivoa od kojih će jedan biti pod morem.

hotel5

Do ovog hotela, koji treba da bude replika prave Venecije, dolaziće se isključivo brodom, hidroplanom ili helikopterom. Kopija glavnog Trga Svetog Marka, biće ujedno i recepcija.

Od tog mjesta do svojih soba-kabina goste će prevoziti original gondole koje su izrađene u Veneciji. Hotel bi trebalo da ima 414 soba-kabina koje će se pružati na sva četiri nivoa, od kojih će jedna biti pod vodom. Oni koji zakupe ovakve lukszne sobe pod vodom imaće privilegiju da gledaju koralne grebene pod vodom i kako iznad njih plovi gondola.

Hotel će takođe osim butika sa luksuznom robom imati i tradicionalne zanatske prodavnice. Planirano je čak postojanje 12 restorana i barova koji će gostima da nude raznovrsnu zabavu a sve – sa pogledom na podvodni svijet.

Ono što će bit kruna ovog hotela jeste podvodna banja.

U narednim godinama, od početka rada hotela planira se i održavanje identičnih manifestacija po kojima je poznata Venecija kao što je Karneval, umjetnički festival Bienale i Festival Rendetore.

Autori ovog ambiciznog projekta planiraju da će ovakav jednistveni hotel imati životni vijek od najmanje 100 godina – izgradnja je planirana za početak 2018. godine, a završetak radova 2020.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti