Voditelj emisije na Live TV BBC pokazao predsjedniku kompanije Coca-Cola koliko šećera ima u njihovom piću

U BBC emisiji uživo, voditelj je uporno pokazivao koliko šećera ima u piću Coca-Cola, sipajući vrećice šećera iz standardnih Coca-Cola čaša. Predsjednik kompanije Coca-Cola Europe je zamuckivajući samo prozborio “U Zero Coli ga nema”. Naravno Zero Cola je nakrcana aspartamom koji slovi kao jaki neurotoksin

cc1

Mi konzumiramo toliko šećera da to nije za povjerovati, prirodni ili organski, i vjerovatno je jedna od najgorih mogućih stvari koju možemo jesti. On ima niz štetnih učinaka na zdravlje koje uključuju dijabetes i rak.

Prije dvije godine, u uglednom časopisu „Nature“ objavljen je članak koji nosi vrlo bombastičan naslov: „Toksična istina o šećeru“. Autori se vrlo direktno obračunavaju sa šećerom kao ozbiljnom opasnošću po zdravlje pojedinca i nacije i navode čvrste hipoteze o kontroli dostupnosti šećera po sličnom modelu kao što se pristupa problemu alkohola.

Naime, u septembru 2011. godine, Ujedinjene nacije su objavile kako su prvi put u ljudskoj istoriji hronične nezarazne bolesti (bolesti srca, karcinom i dijabetes) premašile zarazne bolesti. Taj problem događa se u svim zemljama koje su usvojile tzv. zapadnjački način prehrane i zato bilježe značajan porast gojaznosti i pratećih bolesti.

Danas je u svijetu 30 % više gojaznih nego pothranjenih osoba. No nije problem samo u debljini. Čak 40 % osoba koje se hrane zapadnjačkim načinom prehrane razvijaju obilježja metaboličkog sindroma iako nisu gojazni, a to obično znači pojavu dijabetesa, povišenog krvnog pritiska, probleme s razinom masnoća u krvi, kardiovaskularne bolesti, gojaznost u području struka i gornjeg dijela tijela te masnu jetru.

Šećer je postao popularan u SAD-u krajem 1970-ih, jer je bio puno jeftinija alternativa od redovne šećerne trske. U prosjeku mi konzumiramo 27 kašičica šećera dnevno, a preporučeni dnevni unos je ne više od šest dnevno za prosječnu ženu, a ne više od devet za prosječnog muškarca. Zašto konzumiramo toliko šećera? I zašto šećer dodajemo gotovo svemu što jedemo?

Nije tajna da je junk food je osmišljen kako bi bio zarazan, te da vas šećer u njemu doslovno ubije

Nedavna studija UCLA utvrdila je takođe da šećer smanjuje IQ čovjeka. Još jedno istraživanje pokazalo je da šećer stvara ovisnost kao heroin.

U videu ispod, novinar BBC Paxman pokazuje predsjedniku kompanije Coca-Cola u Evropi koliko šećera ima u njihovom piću. To je prilično zabavno, s obzirom na činjenicu da ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje koliko šećera su stavili u svoje piće.

Još uvijek imaš izbor

Naš svijet je pun štetnih tvari koje stalno konzumiramo na dnevnoj bazi. Teško je vjerovati da se te tvari (kao što je Cola) masovno prođu i da su napravljene da budu jako zarazne. Coca-Cola korporacija promiče bolesti, i zaglupljivanje društva. Kako bilo koje ljudsko biće može promovisati nešto što nas ubija, je vrlo zbunjujuće.

Na kraju dana, bez obzira koliko vas mogu navikavati da sve više pijete i koliko je štetna, još uvijek imate izbor da ne konzumirate Coca-Colu. Takve navike morate promjeniti. Te korporacije nemaju nikakvu moć, moć leži u svima nama. Bez nas, nema ni njih.

Izvor: novi-svjetski-poredak.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti