Nedavno skinuta oznaka tajnosti CIA-e ukazuje na labavu vezu između ubistva JFK-a i NLO-a

Nedavno deklasifikovani dokumenti CIA-e otkrili su bizarnu vezu između ubistva JFK-a i NLO-a.

Veza dolazi nakon što je predsjednik Biden nedavno razjasnio prethodno strogo povjerljive dokumente kako bi “omogućio potpunije razumijevanje” ubistva JFK-a, prenosi Epoha.

Istraživači su proučavali atentat na JFK-a decenijama, ali je jedan dokument otkrio prethodno redigirano ime funkcionera CIA-e, Reubena Efrona, koji je presreo poštu Leeja Harveya Oswalda u mjesecima koji su prethodili pucnjavi 22. novembra 1963. godine.

Activistpost.com izvještava: Međutim, Efron je imenovan u drugom fajlu, od 15. oktobra 1955., koji opisuje bizarno viđenje “letećih tanjira” tokom putovanja vozom kroz Sovjetski Savez. Službeni dokument CIA-e kaže da su “prijavljeno viđenje neobične letjelice u SSSR-u” napravila “tri pouzdana američka posmatrača”.

Izvadak iz telegrama primljenog od američkih vazdušnih snaga otkriva te osobe kao Efrona, senatora Richarda Russella i potpukovnika EU Hathawaya. Senator Russell kasnije će biti u Warrenovoj komisiji, koja je imala zadatak istražiti atentat na JFK-a .

U opisu incidenta u “Trancaucasus Regionu” navode se pojedinosti o “dvije zaobljene i kružne nekonvencionalne letjelice nalik na leteće diskove ili leteće tanjire kako su viđene kako uzlijeću gotovo okomito u razmaku od jedne minute.”

Dalje se opisuje kako se letjelica okreće i ispaljuje “iskre ili plamen”, prije nego što prijeđe preko “posmatračkog voza”. Rečeno je da su se leteći diskovi uzdigli prije nego što se njihova brzina “naglo povećala”.

“Nakon viđenja, sovjetske mašinovođe postali su uzbuđeni i spustili su zastore te odbili dopuštenje pogledati kroz prozore”, dodaje se u izvještaju. “Američki posmatrači čvrsto vjeruju da su ove nekonvencionalne letjelice leteći tanjiri ili disk letjelice.”

Memorandum koji opisuje presretanje pošte ubice JFK-a Leeja Harveyja Oswalda već je objavljen, ali je ime Reubena Efrona prethodno redigirano.

Predsjednik John F. Kennedy i prva dama Jacqueline Kennedy, u Dallasu 22. novembra 1963.

“Ljudi kažu da nema ništa značajnog u ovim fajlovima?” Jefferson Morley, urednik bloga JFK Facts, rekao je za The New York Times. “Bingo! Ovo je tip koji je čitao Oswaldovu poštu, detalje koji do sada nisu uspjeli podijeliti. Ne morate biti teoretičar zavjere da mislite da je to sumnjivo.”

Prema The New York Timesu, Efron je navodno umro prije tri decenije.

“U tri decenije otkako je donesen Zakon o prikupljanju zapisa o ubistvima predsjednika Johna F. Kennedya iz 1992. (bilješka 44 USC 2107) (“Zakon”), Vlada Sjedinjenih Država poduzela je sveobuhvatan pregled svojih zapisa i nastojala učiniti dostupnima javnosti hiljade povjerljivih dokumenata koji pružaju potpuno razumijevanje tragičnog atentata na predsjednika Johna F. Kennedya”, kaže Bijela kuća, prema memorandumu od 30. juna koji je izdao predsjednik Biden.

Izvor: hr.sott.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti