Više od 15 godina je gradila svoju karijeru a onda je dala OTKAZ! Počela je raditi kao ČISTAČICA i sada živi kao ‘bubreg u loju’!

Dugo je ta majka dvoje djece smišljala način da ona i njen suprug odustanu od slabo plaćenih poslova koje su radili od 9 ujutro do 17 sati, a koji im i nisu bili dragi.

cistac1

Na kraju je došla do naizgled jednostavne ideje.

Nekada je plaćanje domaćice – čistačice bilo luksuz za mnoge ljude ali danas gotovo svi pripadnici srednje klase svoje domaćinstvo prepuštaju drugim, za to plaćenim ženama.

U razvijenim zemljama čistači imaju samo pune ruke posla.

Jody McGrath (44), majka dvoje djece postala je jedna od takvih čistačica. U posao se uključila 2012. godine i samo u prvoj godini zaradila je preko 30.000 dolara, a zarada u drugoj godini je već bile dvostruka. Trenutno zarađike ogromnih 160.000 dolara godišnje.

Kad govori o sebi, Jody kaže da je radila u poslu sa nekretninama više od 15 godina. Međutim, nikad joj se nije sviđao taj posao, neprestani pritisak i rad od 9 ujutro do 17 sati, ulaganje vremena i silnog truda uopšte nisu bili vrijedni, pogotovo kad imate dvoje djece.

Tako je počela razmišljati o najtežoj odluci – promjeni karijere i shvatila da je ovaj poziv žene za čišćenje idealan jer se za njega nije trebala pripremati, nije joj trebala posebna obuka, a što je najvažnije nije bilo ni šefa ‘za vratom’.

cistac2

Ubrzo je posao tako dobro krenuo da joj se pridružio suprug, koji je sada direktor u njihovoj firmi koja zapošljava nekoliko desetaka ljudi, a posao im je u procvatu.

Jody takođe kaže da se sada povukla iz posla direktnog čišćenja te se okrenula marketingu, pa sada održava postojeću klijentelu, a istovremeno pronalazi nove i potencijalne klijente.

Kaže da joj je ovo posao iz snova te da joj treba samo laptop i telefon, pa zato ima puno više vremena da se posveti svojoj porodici, mužu i djeci.

Izvor: nezavisniportal.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti