Vatrogasci su snimljeni kako oduzimaju telefone na plaži i postoji jako dobar razlog zašto to rade

U ovom videu dva vatrogasca prilaze ljudima na plaži i uzimaju im telefone iz ruku, a kada ih pitaju zašto vatrogasci im pokažu na njihovu djecu koja se igraju u vodi. Hitne službe su na svom Facebook profilu napisale “Dajte svojim mobiletima odmor dok ste na plaži”.

otimanje

Dokazano je da je upotreba telefona opasna i štetna na različite načine. Korištenje telefona za vrijeme vožnje, povećava rizik od udesa, a takođe je objavljeno naučno istraživanje da telefon odvlači pažnju roditeljima dok se brinu za djecu što može ostaviti posljedice na razvoj djeteta. Ta debata o upotrebi telefona se proširila i na druge lokacije kao što je plaža.

Umjesto da prate svoju djecu kako se igraju u vodi, neki roditelji sjede na plaži i udubljeno bulje u svoje telefone. Može se reći da je taj trenutak magnet za tragične situacije. Zabrinute hitne službe u Švedskoj su primjetile da se ta situacija pogoršava i odlučili su da poduzmu nešto u vezi toga.

Snimili su video čija je namjena da šalje jasnu poruku i podigne svijest roditelja o tom problemu. U videu vatrogasci prilaze roditeljima koji koriste telefone na plaži i uzimaju im ih iz ruku a potom im objašnjavaju da bi trebali imati oči na svojoj djeci a ne na ekranima. Video, iako je snimljen u Švedskoj, ima univerzalnu poruku koju prenosi i upozorava roditelje da usmjere svoju pažnju na djecu.

Pogledajte ovaj video te ga obavezno podijelite sa prijateljima:

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti