Vanzemaljci – mit ili stvarnost

Na imanju Rockefellera uz ugodnu šetnju  Hillary Clinton i Laurence Rockefeller vode zanimljiv razgovor, dok Hillary u ruci drži knjigu “Jesmo li sami?” autora Paula Daviesa, američkog fizičara koji istražuje postojanje vanzemaljaca! Bill i Hilary Clinton su, uz podršku Rockefeller inicijative, vršili pritisak na  američku Vladu da prizna postojanje vanzemaljaca, a isto se najavljuje godinama. Hillary Clinton je u predizbornoj kampanji, između ostalog, izjavila, možda više u šali, da će ako postane predsjednica SAD objaviti istinu o vanzemaljcima.

imaliih

Nedavno su Britanaci otvorili tajna dosijea o NLO-ima. Prije njih to je uradila Francuska. Ujedinjene nacije su formirale odjeljenje za kontakt sa vanzemaljcima. Preko 60% Amerikanaca vjeruje da postoje vanzemaljci, a od njih 20% vjeruje da su oni među nama. Od  tih 20% oko 8 procenata vjeruje da su bili kidnapovani  i da su nad njima rađeni eksperimenti. Najčitanija UFO literatura je ispovijest žena kidnapovanih i silovanih od strane vanzemaljaca. U SAD je veoma raširena UFO industrija suvenira različitih vanzemaljskih rasa, ali najčešće se prodaju lutke reptoida, dracona i aliena. Ogroman se novac ulaže u UFO propagandu, različite kampanje, postoje mnogi web sajtovi, TV serije, poput Drevni vanzemaljciDosije X i slično, kao i časopisi specijalizovani za UFO sadržaje. Kampanje se najčešće sprovode kroz mnogobrojna UFO udruženja.

Philip J. Klass  tvrdi da su NLO novi mit čovječanstva koji je nastao u XX vijeku. Dok mnogi naučnici i filozofi smatraju da smo usamljenici, drugi smatraju da smo baš mi predodređeni da širimo život u ovom dijelu Univerzuma. A Carl Gustav Jung u svojoj knjizi Moderni mit o stvarima viđenim na nebu nije isključio određeni stepen fizičke realnosti, ali je na tu pojavu gledao kao na mit u nastajanju.

Kada je riječ o porijeklu vanzemaljaca, istaknuti ufolozi obično spominju sljedeće destinacije: u sazvježđu Velikog Medvjeda u Plejadama, Sirijus, gdje se nalazi najrazvijenija civilizacija, čak se govori i postojanju Galaktičke konfederacije, Planeta Venera, Sazvježđe Vege, Oriona, Kasiopeja, kako se navodi i u knjizi Postajete galaktički čovjek..

Ozbiljnije praćenje UFO fenomena počelo je 1952. godine kada je predsjednik Harry Truman naredio da se u okviru CIA-e osnuje grupa za proučavanje “NLO” na čijem čelu je bio Edward Tauss predvodnik odjeljenja za oružje i vojnu opremu, kasnije je oformljena MJ-12, za potpunu kontrolu nad svim informacijama o NLO. Dwight D. Eisenhower ovlašćuje Jamesonovo društvo, tajnu organizaciju, da prouči sve činjenice i rasvijetli istinu o NLO.

Od tada imamo mnoge organizacije koje se bave proučavanjem i praćenjem NLO, između ostalih: MUFON (Teksas), CUFOS (Majami), NRO, Nacionalna izviđačka organizacija u Fort Karison – Kolorado; DELTA djeluje u okviru NROA, kao antiteroristička organizacija, ali najvjerovatnije sa još nekim specijalnim namjenama itd.

U okviru velikog broja projekata angažovano je na desetine hiljada istaknutih naučnika i stručnjaka iz različitih oblasti. Započelo je sa “Winterly Landing Place”, 1952. u Klivlendu, kada je  Braun  pokušao da napravi vezu između gravitacije i elektriciteta; “Ration Majority”, naziv operacije za praćenje posljedica prisustva NLO; “Grudge”, prikupljanje svih korisnih informacija za unaprijeđenje američkog svemirskog programa; “Sigma”, projekat koji prvi uspostavlja komunikaciju sa vanzemaljcima; “Plato”, projekat za uspostavljanje diplomatskih odnosa sa vanzemaljcima; “Majic”, sigurnosna klasifikacija prikupljenog materijala; “Aquarius”, bavi se istorijatom prisustva vanzemaljaca u posljednjih 25.000 godina i njihovog odnosa prema planeti; “Garnet”, projekat kontrole nad svim informacijama; “Pluto”, projekat procjene tehnologije NLO; “Ponce”, projekat rekonstrukcije srusenih NLO; “Redlight”, projekat probnih letova rekonstruisanim letjelicama Area 51, Dreamland – Nevada; “Snowbird”, kao maska za “Redlight”, sagrađeno je nekoliko letjelica pomoću konvencionalnih tehnologija; “Joshua”, projekat za razvoj oružja sa niskofrekventnim pulsirajućim zvukom; “Excalibur” je projekat za uništavanje podzemnih baza vanzemaljaca. “Darpa”,  američka  agencija za napredne istraživačke projekte, osnovana 1958., namijenjena odbrani, kao odgovor na sovjetski program “Sputnjik” i kao “preventiva strateškim iznenađenjima koja bi mogla da ugroze nacionalnu sigurnost”, sa ciljem “kreiranja tehnologije koja će iznenaditi naše neprijatelje”. Na tome radi 240 zaposlenih, od čega 140 tehničara koji “žive” u svijetu budućnosti, zamišljajući, radeći i eksperimentišući sa onim što je za običan svijet nezamislivo.

Da se teži novom svijetu – novom svjetskom poretku gotovo je izvjesno, ali kome će biti povjeren autoritet nad planetom, ostaje nam da vidimo. Međutim, jedan kanadski novinar ubijen je nakon što je svijetu otkrio šta nam sprema elita. Riječ je o novinaru Serge Monastu i otkrivanju projekta Blue Beam. Ubijen je nakon što je svijetu otkrio da projekat Blue Beam /webtribune.rs/ ima za cilj da uspostavi novi svjetski poredak, a vrhunac dolazi na način da će  elita pojmom vanzemaljci lažirati drugi dolazak Mesije.

XXI vijek donosi puno toga različitog od viđenog, stvarnost od 11. septembra 2001. godine sve više liči na naučnu fantastiku. Svijet je sve više na granici stvarnosti i fikcije. Nemojte se začuditi da uskoro globalna TV mreža CNN – “Breaking news2 bude prenosila uživo intervenciju jedinica “Waists od War” iz baze Area 51, sastavljene od ratnika kao u video igri “Canter”, UFO napada, a SAD brani planetu sa “Universe Corpus”, u namjeri da odvrati napad svemiraca. Ali, “Vanzemaljce je nemoguće pobijediti”, “Invisible boys” na scenu stupaju kolaboracionisti vanzemaljaca, sklapaju primirje. Mješavinom “Vanzemaljaca” i kolaboracionista, sastavljenih od elite krupnog kapitala, “bijelih okovratnika”, naučnika svjetskog glasa i “džet seta” nastaće nova hibridna galaktička rasa. Vladaće svijetom orvelovski. Nije teško pogoditi sa koje planete dolaze, ako kažem da nisu pali “sa neba”?!

Obim galaksije Mlječni put je oko 300.000 svjetlosnih godina i u njoj se nalazi oko 200 milijardi zvijezda (brzina svjetlosti je oko 300.000 km/sec).  U našem univerzumu  ima milijarde galaksija, a to su ogromne daljine koje naš um još ne moze da shvati. Život u svemiru sigurno postoji ali u kom obliku – primitivnom ili su u pitanju neka super inteligentna bića? Možda i nema super rase koja bi mogla da nas pronađe, zbog daljine, a možda i dođu. Do tada ćemo vanzemaljce gledati u filmovima i u našoj mašti.

Đorđe Trajčevski

Izvor: vijesti.me

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti