UŠTEDITE: U ovih 11 slučajeva više se isplati kupiti POLOVNE stvari

Ako nemate problem s tim da je neko već koristio nešto prije vas, kupovina polovnih stvari omogućiće vam da uštedite mnogo novca.

1. Udžbenici i knjige

Posuđivanje ili kupovanje već korištenih knjiga i udžbenika uvijek je isplativo jer su nove prilično skupe.

2. Dječija odjeća

Djeca brzo prerastaju odjeću i zbog toga dječija odjeća u mnogo slučajeva nije iznošena i izgleda kao i ona iz butika. Ako već nemate sreće da vam članovi porodice ili prijatelji proslijede odjeću koja je premalena njihovoj djeci, nije loše vidjeti šta se nudi na tržištu polovne dječije odjeće jer se tu može uštedjeti pristojna svota novca.

3. Odjeća za trudnice

I ta se odjeća koristi nekoliko mjeseci pa je posuđivanje ili kupovina polovnog dobra opcija. Novac koji se uštedi može se dobro iskoristiti za kupovinu nove odjeće nakon trudnoće, a koja će se nositi duži vremenski period.

4. Automobili

Svi vole miris novog automobila, ali treba uzeti u obzir jednu poznatu činjenicu.

Čim se automobili izveze iz auto-salona, vrijednost mu pada za 20 odsto. Za pet godina, zavisno od modela automobila, taj pad je daleko veći.

5. Kućni aparati

Mnogo ih je u oglasima i mogu se naći u jako dobrom stanju. To pogotovo vrijedi za male kućanske aparate poput miksera, blendera, tostera …

6. Bicikli

Kao i kod automobila, novi modeli izlaze svake godine, što znači da stare modele možete pronaći za puno manje novca u oglasima.

7. Dječije igračke

Njih je takođe puno u oglasima. Djeci brzo dosade igračke i uvijek žele nove, pa se roditelji često žele riješiti potpuno očuvanih polovnih igračaka.

8. Namještaj

Prije nego što otrčite u salon namještaja provjerite šta se nudi na on-line oglasima. Iznenadićete se koliko je tamo sasvim dobrog nameštaja kojeg ljudi prodaju za niske cijene, jer su preselili u drugi stan ili kupili novi namještaj.

9. Vjenčanice

Nema razloga da kupujete novu samo za taj jedan dan, pogotovo ako ne želite da potrošite malo bogatstvo za vjenčanje. Vjenčanica se može iznajmiti ili čak pronaći polovna. Većina salona iznajmljuje vjenčanice i na njima nikada ne biste rekli da su bile korištene. U slučaju da kupite polovnu, uvijek se može prodati nakon vjenčanja.

10. Stan ili kuća

Novogradnja je uvijek skuplja od slične kuće ili stana koji su korišteni. Čak i ako neke dijelove treba adaptirati, može se proći bolje i povoljnije.

11. Oprema za fitnes

Potpuno je nepotrebno kupovati novu spravu za vježbanje ili tegove. Polovni će imati isti efekat. Naravno, ako ih redovno koristite.

Izvor: poslovni.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti