Umro je Diego Maradona: Srčani udar zaustavio je život jednoga od najvećih…

Kako javlja najveći argentinski portal Clarin, umro je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Diego Armando Maradona od srčanog udara

Preminuo je Diego Maradona od srčanog udara u 61. godini života, javlja argentinski portal Clarin! Diego Armando Maradona (60) juče je primljen u bolnicu u La Plati. Legendarni ‘Mali zeleni’ hospitalizovan je zbog depresije, a navodno je već nekoliko dana odbijao hranu.

Argentinski mediji su ranije javili kako je Maradona morao na hitnu operaciju jer mu je otkriveno unutarnje krvarenje na mozgu.

– Operisat ću ga. Radi se o rutinskoj operaciji –  izjavio je doktor Leopoldo Luque jer je pregled CT-om pokazao kako krvni ugrušak u mozgu zahtjeva hitnu operaciju. 

Ranije se oglasio i Maradonin sin Diego Sinagra.

– Napravio je puno grešaka u životu i mnogi su mu ih oprostili, ali on se i dalje ne osjeća dobro. Molite za njega – napisao je na društvenim mrežama.

Iako su mediji pisali kako je u samoizolaciji zbog kontakta sa osobama zaraženim koronavirusom, doktori su to opovrgnuli i rekli kako njegovo zdravstveno stanje, barem ovo u posljednjim trenucima njegovog života, nema veze s koronavirusom.

Izvor: vecernji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti