Učenik obezbijedio novac za računare, internet i monografiju

Kroz projektne aktivnosti Kenan Hadžihasanović obezbjedio je novčana sredstva za novi kabinet informatike, uvođenje bežičnog interneta, štampanje monografije , kao i pokrenuo tenisku sekciju. – See more at: http://www.bportal.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=27920&catid=48&Itemid=66#sthash.30tHtvS9.4eTUMvT0.dpuf

Kroz projektne aktivnosti Kenan Hadžihasanović obezbjedio je novčana sredstva za novi kabinet informatike, uvođenje bežičnog interneta, štampanje monografije, a takođe je pokrenuo i tenisku sekciju.

Kenan je učenik trećeg razreda Gimnazije „Meša Selimović“ u Tuzli koja ove godine puni 115. godina postojanja. Hadžihasanović je u toku svog školovanja svojim radom, dobrim drugarstvom, samoincijativnošću  i zalaganje u mnogo čemu pokazao da i učenici mogu doprinjeti boljoj budućnosti.

Prvi plodovi njegovog rada bili su vidljivi u septembru prošle godine, gdje je Gimnazija „Meša Selimović“ dobila vrijednu donaciju od 35.000 KM u vidu računarske opreme, a sve zahvaljujući projektu ovog gimnazijalca.

“Projekat je urađen bez ičijeg znanja. Poslao sam ga Norveškoj amabasadi u BiH, njima se dopao i obezbijedili su 35.000 KM. Kada je sve bilo završeno, obavijestio sam nadležne u školi da ćemo dobiti kabinet informatike”, kaže Kenan.

“Ništa od ovoga ne bih mogao ostvariti bez podrške svojih drugova i drugarica, a među njima posebno Amira Mujaćiča koji mi je bio desna ruka u svemu što sam radio. Tu je i podrška direktorice škole Azre Gazibegović,  moje razrednice, kao i svih profesora  koji su mi dalavali podršku i vjerovali u mene”.

Kenan Hadžihasanović se trudi da se glas mladih čuje daleko, i poručuje da mladi mogu sve ostvariti uz naporan rad i veliku dozu upornosti.

Svakako treba pomenuti da promoviše i rad mladih, kao i da otkriva mlade talente u svojoj  sedmičnoj TV emisiji  zvana „ Gospodari budućnosti“ koja se emituje na lokalnoj TV stanici.

Integralni članak pročitajte na: http://www.bportal.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti