Ubija vas večernja glad? Pojedite OVO i mirno spavajte!

Stručnjaci su se dosjetili šta je to što bi vam stvarno moglo brzo utažiti glad i ostaviti fini okus, da znate da vam je za danas dosta

hranaa

Trk u shopping da vas večeras (opet) ne iznenadi glad pred spavanje! Odnosno, da se opet ne pretrpate onim što će vam štetiti.

Stručnjaci su se dosjetili šta je to što bi vam stvarno moglo brzo utažiti glad i ostaviti fini okus, da znate da vam je za danas dosta.

Zadovoljeni ste. Odnosno, bit ćete, ako glad ubijete mozzarellom.

Ono što je prije spavanja “dozvoljeno” su namirnice s visokim udjelom proteina, s jako malo ugljikohidrata i šećera, u što se mozzarella divno uklapa svojim sastavom i punoćom okusa.

Nekoliko manjih kuglica mozzarelle dat će vam oko 6 grama proteina, samo jedan gram ugljikohidrata te puno kalcijuma, vitamina D i drugih nutrijenata, a kako su pakovanja dovoljna za obrok, garantujemo da nećete posezati za drugom vrećicom. To ne bi bilo preporučljivo jer mozarella, uz proteine, ima i relativno visok udio hranjivih masti. A opet ne previše da vas zeznu prije spavanja.

Manje kuglice imaju nešto manje od 100 kalorija, što je dovoljno da vam se ne miješa u računicu, a proteini su dovoljno zasitni da vas nahrane.

U slučaju da ste osjetljivi na laktozu, ovaj savjet na žalost ne vrijedi, ali šaka orašastih plodova bit će dostojna, jedino nešto masnija opcija. Ne više od šake, ali velike šake.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti