U Londonu otvorena izložba “Diana, njena modna priča” (FOTO)

Izložba odjeće, koju je bivša supruga princa Charlesa princeza Diana nosila od ulaska u kraljevski dvor do smrti 1997. godine, otvorena je danas u Londonu.

diana

Pod nazivom “Diana, njena modna priča“ izložba je otvorena u palati Kensington u kojoj je princeza boravila duže od 15 godina.

diana1

Posjetitelji imaju priliku da vide sve odjevne kombinacije koje je od svog prvog pojavljivanja u javnosti nosila i po kojima je bila prepoznatljiva princeza Diana. Hronološka postavka izložbe svojevrsni je prikaz i modnog izričaja, ali i transformacije princezinog stila tokom vremena.

diana2

To je prva izložba odjeće koju je nosila princeza Diana, a posjetitelji dvije decenije nakon njene smrti imaju priliku vidjeti haljine i odijela koja je svakodnevno nosila, ali i u kojima se pojavljivala na važnim svečanostima. Među izloženim eksponatima je i kombinacija koju je nosila tokom plesa sa glumcem Johnom Travoltom u Bijeloj kući.

Izložba će biti otvorena do marta 2018. godine.

diana3

Princeza Diana se 1996. godine razvela od princa Charlesa, a godinu kasnije je poginula u saobraćajnoj nesreći u Francuskoj.

diana4

Izvor: oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti