Trikovi protiv nesanice

Nekim ljudima nije lako zaspati, pogotovo kad znaju da ih ujutro čeka ludilo radnog dana i razne im se misli roje u glavi, pa evo par savjeta za lakši san

nesanica

Nesanica pogađa sve više ljudi, a priča je kod većine vrlo slična – ne možete smiriti misli i budite se po noći misleći kako ste nešto zaboravili. Probajte s ovim jednostavnim trikovima

Puno je toga već napisano šta bi trebali napraviti kako bi bolje spavali. Profesor Jason Ellis, direktor Northumbria centra za istraživanje sna, za Daily Mail je podijelio i neke jednostavne trikove koje možete već danas isprobati:

1. Dva sata prije odlaska u krevet, odvojite 45 minuta kako bi napisali sutrašnje važne zadatke. Napravite listu najhitnijih (i potencijalno zabrinjavajućih) stvari koje morate učiniti. Kad ste to napravili, nećete se buditi po noći brinući jeste li nešto zaboravili. Ako se ipak probudite i sjetite da ste nešto zaboravili, nadopišite na listu i probajte ponovno zaspati.

2. Napravite i popis “što sam napravio/la kako bi se pripremio/la za sutra”. Na primjer: možda sutra na poslu imate prezentaciju pa ste je pročitali par puta kako bi bili sigurni da nema grešaka. Ili ste možda izabrali recept za sutrašnju večeru i izvadili sastojke iz zamrzivača.

3. Na poseban papir zabilježite stvari koje ste postigli taj dan. Budite blagi prema sebi i velikodušni s pohvalama. To će vam dati vjetar u leđa i poslati jasnu poruku vašem svjesnom (i podsvjesnom) mozgu šta ste sve uspjeli napraviti, bez obzira na nesanicu.

4. Napišite par redaka o tome kako vam je prošao dan – ako to napravite, nećete ležati u krevetu i razmišljati o događajima koji su prošli. Mozgu će onda po noći biti puno teže ‘pronaći’ nešto o čemu treba brinuti.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti