Turski investitor otvara fabriku u Bosanskoj Dubici, bit će zaposleno 100 radnika

Turski investitor i vlasnik kompanije Asia Prefabrik iz Izmira u Turskoj Hasan Ašik će započeti proizvodnju montažnih kuća i kontejnera u iznajmljenim prostorijama firme “Eco-Bel” u Kozarskoj Dubici u narednih mjesec dana.

Paralelno s tim je potpisao kupoprodajni ugovor o kupovini zemljišta u poslovnoj zoni Lipova Greda na kojem će graditi vlastitu fabriku.

Bit će zaposleno 100 radnika u fabrici, a plan je dalje povećanje broja zaposlenih u skladu sa rastom proizvodnje, s obzirom da već imaju obezbjeđena tržišta za svoje proizvode.

Naime, Agencija za unaprijeđenje stranih investicija (FIPA) je stupila u kontakt sa navedenim investitorom u maju mjesecu 2016, te isti mjesec održala dva sastanka na kojem su mu pružene sve potrebne informacije i prezentirane mogućnosti za ulaganje za koje je investitor iskazao interes.

Na osnovu iskazanog interesa, organizirane su posjete općinama Bosanska Dubica i Laktaši te poslovnim zonama Lipova Greda i Aleksandrovac. Nakon obavljenih posjeta, i donesene odluke o investiranju, predstavnici FIPA-e su pomogli investitoru u izradi pisma namjere za investiranje radi pokretanja procedure dodjele lokacije u poslovnoj zoni “Lipova Greda”.

Rezultat angažmana FIPA-e jeste u tome da je nova firma već registrirana i da se očekuju prva zapošljavanja, u čemu se ogleda i najveći značaj ne samo stranih nego i domaćih ulaganja.

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti