Tri drevna teksta koji potpuno brišu tradicionalnu istoriju koju poznajemo

Bilo je nekoliko “kontroverznih” drevnih rukopisa otkrivenih u različitim dijelovima svijeta tokom godina. Naučnici su neke od njih redigovali jer ove drevne knjige opisuju priču, poput nijedne druge koju možemo zamisliti.

Teoretski, ti drevni zapisi opisuju priču o ljudskoj genezi i, što je još nevjerovatnije, otkrivaju prisutnost mnogih drevnih ljudi koji su živjeli na Zemlji prije stvaranja Adama i Eve.

Kao rezultat toga, ove knjige predstavljaju opasnost za tradicionalnu historiju kakvu poznajemo, smatraju neki istoričari. Dijelovi ovih starih djela trebali bi potpuno uništiti popularna vjerovanja i dogme za koje se ranije smatralo da su čvrsti temelji modernog društva.

U ovom ćemo članku pogledati tri izuzetno stara teksta koji su fascinantni na različite načine. Ovi potpuno dekonstruišu istoriju kakvu smo učili u školi i pružaju nam novi pogled na našu prošlost.

3.600 godina stara Kolbrinova Biblija

Mnogi istraživači je smatraju prvim jevrejskim/kršćanskim dokumentom koji pojašnjava razumijevanje ljudske evolucije, kreacionizma i inteligentnog razvoja. Kolbrinove matematičke osnove jasno pokazuju interes drevnih druida za astronomiju i matematiku i raspravljaju o prošlim globalnim kataklizmama.

To je u osnovi drevni tekst koji, prema mnogim istraživačima, datira iz posljednjih 3.600 godina, ali bi mogao biti i mnogo stariji nego što se smatra. Učenjaci teoretiziraju da je ovaj drevni rukopis nastao gotovo u isto vrijeme kada i Stari zavjet. Kolbrinovu Bibliju napisalo je nekoliko pisaca. Ovaj drevni tekst ima dva dijela koji čine ukupno 11 knjiga.

Zanimljivo je da se smatra kako te drevne stranice pripovijedaju priču o ljudskom stvaranju i govore – što je još više zapanjujuće – o postojanju nekoliko drevnih naroda koji su bili na planeti prije stvaranja Adama i Eve.

Neki istaknuti naučnici čak su kategorizirali Kolbrinovu Bibliju kao prvu, “pomoćnu Bibliju”. Ova drevna knjiga prikazuje, između ostalog i ‘Pale anđele’.

Knjiga o Enohu (Henoku)

Od kada je pronađena, Enohova (hebr. Henokova) knjiga smatrana je jednom od najzahtjevnijih i najnevjerovatnijih drevnih knjiga ikada otkrivenih. Ona je zapravo drevni jevrejski vjerski rukopis koji se istorijski pripisuje pradjedu Noe.

Enohovu knjigu mnogi učenjaci smatraju jednim od najvažnijih nekanonskih apokrifnih tekstova u čitavoj istoriji. Smatra se da je uticala na znatan dio kršćanskih uvjerenja.

Ova drevna knjiga bilježi (u prvom dijelu) nestanak “Čuvara”, anđela koji su stvorili Nefile. Knjiga je sažeta u pet glavnih odjeljaka koji se međusobno znatno razlikuju:

  • 1-13 Knjiga stražara
  • 37-71 Knjiga parabola
  • 72-82 Astronomska knjiga
  • 83-90 Knjiga snova
  • 91-108 Enohova poslanica

Knjiga divova

Ilustracija ‘Rata na nebu’ iz Miltonovog ‘Izgubljenog raja’

Ova nevjerovatna knjiga, čija se starost datira na više od 2.000 godina (zasnovano na detaljnom proučavanju), pokazuje – prema brojnim naučnicima – da su Nefili bili stvarna bića koja su postojala u prošlosti i bilježi kako su iskorijenjeni. Ova knjiga je otkrivena prije nekoliko decenija u Kumranskim pećinama, gdje su akademici otkrili svitke s Mrtvog mora.

Knjiga divova pripovijeda priču o stvorenjima koja su živjela na Zemlji u davnoj prošlosti i o tome kako su zbrisana. Knjiga “Knjiga divova”, za koju učenjaci tvrde da je nepotpuna, daje donekle drugačiji pogled na Nefile.

Prema onome što je u njoj prikazano, ogromna stvorenja – Nefili – prepoznala su da će se suočiti s uništenjem kao posljedica štetnih i destruktivnih stavova. Oni (Nefili) su tada zatražili da Enoh razgovara s Bogom u njihovo ime. Drevni spisi detaljno opisuju kako su Nefili živjeli na Zemlji, donoseći pustoš i izazivajući haos.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti