Tip ušao u reaktor u Černobilu, tamo ga dočekao prizor iz noćne more (VIDEO)

Instagramer Neil Ansell koji se pod nadimkom Abandoned Explorer bavi istraživanjem napuštenih mjesta je svoj najnoviji projekt odlučio snimiti u Černobilu.

chernobyl

Prilikom posjete ostacima nuklearne elektrane snimio je brojna videa i fotografije, ali pronašao je i nešto jako uznemirujuće.

Između ostalog, Neil je ušao u jedan od tornjeva za vodu koji su koristili za hlađenje reaktora, ali i u sam reaktor broj pet, jedan od reaktora koji nisu bili korišteni.

Jedna od najstrašnijih stvari koje je tamo zatekao bile su kosti rasute po podu, a među njima se nalazila i gas maska zbog čega bi se moglo zaključiti da se radi o ljudskim ostacima, no Neil je utvrdio da je riječ o ostacima neke životinje.

“Ne znam kojoj bi životinji mogle pripadati. Što god da je, imalo je ogromne kosti. Ovo je zaista jako čudno mjesto za pronaći hrpu kostiju”, rekao je.

Reaktor broj pet je u vrijeme eksplozije tek bio u izgradnji, bio je 70 posto dovršen, ali nakon nesreće je napušten, a Neil je u njemu pronašao i dizalicu u raspadu.

Iznenadilo ga je što je pronašao drveće kako raste oko reaktora, ali još više prisustvo pasa lutalica. Inače, životinje koje su se nalazile oko reaktora četiri koji je eksplodirao, morale su biti ubijene kako bi se spriječilo širenje radijacije.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti