Tesla, pionir liječenja strujom: Kako je izliječio Edith Piaf

Tesla je svojevremeno podrobno objasnio da se sve struje prostiru po površini tijela i da obavljaju njegovo površinsko zagrijavanje. Time se objašnjava njihova bezopasnost jer ne prodiru duboko pod kožu, ne prolaze kroz srce ili pluća, usljed čega bi mogla da nastupi smrt.

Oscilatori koje je su koristili doktori su bili prilično glomazni i zauzimali su znatan dio ordinacije. Obično su morali da imaju parni pogon za pokretanje mašine generatora visokofrekventne električne struje.

Bio je izuzetan uspjeh kada je Tesla uradio prenosni minijaturni oscilator koji je popularno nazvan “mini Tesla” ili “džepni Tesla”. Liječenje Teslinim strujama je vremenom postalo vrlo efikasno i vrlo popularno. S.H. Monel u svojoj knjizi navodi čitav niz klinika u Americi i Evropi koje su naučno ispitivale dejstva ovih struja i našli su da su izuzetno blagotvorne za razne bolesti; na prvom mjestu su bolesti kičme, reuma, artritis … Takođe, doprinose jačanju organizma i psihičkom ozdravljenju. Poslije primjene Teslinih struja dolazilo je do momentalnog sniženja mokraćne kiseline, što je bio ubjedljiv dokaz njene ljekovitosti. Pošto u tadašnje vrijeme nije bilo današnjih lijekova (aspirini, vitamini, sulfo-preparati, antibiotici), to je primjena ovih struja bila od vrlo velikog značaja.

U Evropi su veliki uspjeh sa upotrebom Teslinih struja postigli Arsen de Arsonval, ljekar i fizičar, akademik Blondel i njemački ljekar Marsel Fluge. No, kako Monel navodi u svojoj knjizi, jedino De Arsonval nikad nije pomenuo da se koristi Teslinim izumom. Naprotiv, govorio je o svojim strujama koje u odjeljenjima za elektroterapiju i dan danas nazivaju de Arsonvalovim strujnim talasima!

Ostalo je zapisano da je slavna francuska šansonjerka Edith Piaf svojevremeno izliječila upalu grla Teslinim strujama – tačnije, koristila je oscilator “mini Tesla”.

Govoreći o dobrom i korisnom elektricitetu, Tesla je često napominjao da se treba štititi od onog lošeg – “zlog duha”. Tako je zapanjenom novinaru The Sun-a rekao: “Jedno od blagotvornih dejstava vode je i mehaničko spiranje elektriciteta sa površine kože. Ako još na dno kade stavite isitnjeno grumenje gline, ona će upiti sve štetne struje iz vašeg tijela. Uzemljenje vršite i dok hodate po zemlji, pogotovo vlažnoj, ili pijesku, travi … Kad ste u prilici, pustite da vam preko podlaktice teče mlaz vode. Boravak pored bilo koje vode – jezera, rijeke, fontane, vodoskoka ili potoka, napuniće vas prirodnim elekticitetom koji će se poslije uspješno boriti protiv štetnog.”

Izvor: treceoko.novosti.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti