SVAKOGA DANA JE PIO BAR LITAR ALKOHOLA, I TAKO 25 GODINA: Ono što mu se desilo sa tijelom je ISTINSKI HOROR! (FOTO)

Prema riječima ljekara iz bolnice, samo 400 slučajeva ove bolesti je ikada zabilježeno u svijetu.

bolest1

Muškarac (68) iz centralne kineske oblasti Hunan pio je svakoga dana litar alkohola i na kraju obolio od rijetke kožne bolesti.

Identifikovan samo po nadimku Tan, pio je više od 25 godina. Počeo je sa 13 godina zajedno sa ostalim članovima porodice.

Tokom godina je sve više povećavao količine alkohola koje je uzimao, da bi već sa 40 pio i po litar na dan.

Prije oko 20 godina, Tan je počeo da primjećuje velike izrasline koje su počele da mu rastu ispod kože. Neko vrijeme ih je ignorisao ali je na kraju otišao kod ljekara. Međutim, doktor mu je rekao da ne brine o njima osim ako ga ne bole ili ne počnu da mu otežavaju disanje.

To se i dogodilo nekoliko godina kasnije, kada je počeo da teško diše. Doktori iz Narodne bolnice provincije Hunan dijagnostikovali su mu benigne simetrične lipomatoze, poznate i kao Madelungova bolest po Nijemcu koji ih je prvi opisao. Karakteriše je rast velikih masnih naslaga oko vrata i ramena.

bolest2

Bolest je rijetka, ali ima tendenciju da utiče na muškarce srednjih godina koji konzumiraju velike količine alkohola, prenijeli su mediji. Prema riječima ljekara iz bolnice, samo 400 slučajeva je ikada zabilježeno u svijetu.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti