STROGO ČUVANA EX-YU TAJNA: “Naši migovi često su se susretali s NLO, ja sam jednog lovio iznad Karlovca!”

Sredinom osamdesetih osnovano je tijelo pri Vazduhoplovstvu nekadašnje JNA, a koje je, zbog učestalih pritužbi, istraživalo navodne susrete pilota s NLO-ima.

hamzic

Jedan od takvih je i Suad Hamzić, penzionisani pilot iz Sarajeva.

“Najupečatljiviji susret bio je 20. avgusta 1970. godine kada sam u dvosjedu Mig 21 s pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret s jednom nepoznatom letjelicom iznad Plaškog. Radar je nešto otkrio i poslali su nas da otkrijemo o čemu se radi. Bio je to veliki objekat i isijavao je svjetlo. Penjali smo se prema njemu nadzvučnom brzinom, ali nikako nismo mogli da procijenimo na kojoj je visini. Mislim da je bio negdje na oko 22.000 metara. U jednom trenutku je lebdio, a onda je jednostavno velikom brzinom nestao”, rekao je Sarajlija.

Hamzić dodaje da je nekoliko mjeseci kasnije sličan objekt lebdio kod Bihaća …

“Jedno od nezaboravnih iskustava imao sam početkom 1974. godine kada sam preletio nedaleko od svjetlećeg NLO-a kod Karlovca. Bio je to noćni let od Karlovca u smjeru Duge Rese i takođe sam poslan u izvidnicu nakon što su radari nešto otkrili”, rekao je Hamzić koji je zaključio da piloti ne vole govoriti o ovakvim stvarima jer “ispadaju poremećeni”.

Izvor: 100posto.jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti