Steven Spielberg najavio je da kreće sa snimanjem nove istorijske drame

Pročulo se da je glumac Oscar Isaac u pregovorima za novi film Stevena Spielberga, The Kidnapping of Egardo Mortara. Zvijezda Star Warsa tako bi, trebala igrati uz bok Marka Rylancea, glumca koji se pojavio u Spielbergova dva posljednja filma dok je njihov aktuelni zajednički projekat trenutačno u postprodukciji.

Najnoviji Spielbergov film temeljit će se, inače, na istoimenoj knjizi istoričara Davida Kertzera koji je u svojoj knjizi pisao o skandalu koji je potresao Bolognu sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća nakon što je isplivala vijest da je neki židovski dječak otet od svoje porodice kako bi bio odgojen kao katolik jer je kao dijete u tajnosti kršten. Početak snimanja zakazan je za iduću godinu.

Film se temelji na istinitim događajima

“Sudbina tog jednog dječaka simbolizirala je cijelu Mazzinijevu i Garibaldijevu revolucionarnu kampanju kojom su htjeli dokrajčiti dominaciju Katoličke Crkve te etablirati modernu i sekularnu državu”, napisao je Kertzer na svojoj internet stranici.

Knjigu će za potrebe filma prilagoditi stalni Spielbergov scenarist Tony Kushner s kojim je poznati reditelj sarađivao na Lincolnu i Münchenu. Rylance će, pak, igrati ulogu pape Pija IX. koji je otetog dječaka smatrao svojim vlastitim djetetom. Zasad se, doduše, ne zna koga će točno igrati Isaac.

Izvor: telegram.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti