Srpski dječak iz Poljina (Sarajevo) 1994. god. zalutao u rov Armije RBiH. Evo šta je nakon toga bilo …

Jednu zanimljivu ratnu anegdotu iz 1994. godine ispričao je Hamza Bakšić a objavljena je na facebook stranici “Grad na Miljacki”

Naime, dječak srpske nacionalnosti je igrom slučaja zalutao i našao se u rovu Armije RBiH, dok je njegov otac bio u “susjednom” rovu kao pripadnik VRS.

6. januar 1994.

“Nedavno je jedan dječak, Srbin sa Poljina ponio ručak na liniju. Zalutao je i našao se u našem rovu. Naiđe na našeg vojnika i ovaj hoće da pomogne djetetu, pita ga kome nosi ručak. – Ocu. – Kako ti se zove otac? Dječak reče, naši se skupiše i odlučiše da slučaj ne prijavljuju komandi. Iz rova, dovikivanjem, dozvaše dječakova oca. Kad su mu rekli da je dijete u rovu s ove strane, otac poče da se nudi – pustite dijete, uzmite mene, eto me. Naši kažu da ne trguju djecom, puste momčića i on pređe ničiju zemlju. Nakon kojih pola sata, zove onaj odozgo. – Ne pucajte, šaljem vam sina. Opet preko ničije zemlje prelazi dječak. Nosi bocu rakije, ulazi u rov, otvara je i sam otpija prvi gutljaj. – Rekao mi je ćaća da ja pred vama moram popiti prvi gutljaj. Rakiju su popili sa dječakom, ćutke, ko zna šta je ko mislio.”

Hamza Bakšić

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti