SVJEDOCI DRUGOG SVIJETA: Najbolji dokumentarac na temu NLO-a donosi zapanjujuće svjedočanstvo!

Dana 22. oktobra 2019.. dokumentarni film o NLO-ima “Svjedoci drugog svijeta” premijerno je prikazan na servisima Vimeo i Amazon Prime.

Režiser je Alan Stivelman, a distributer “1091 Media” koji je već objavio niz dokumentaraca s paranormalnim i ufološkim temama.

Pisac MJ Banias kaže da “voli ovaj film jer se usredotočuje na ljude u središtu bjesnila i traume koje doživljavaju” i zaključuje da je to “najbolji dokumentarac o toj temi koji je ikada vidio.”

Stivelman je htio napraviti drugačiji dokumentarac o NLO-ima. No film je završio kao alegorija o štetnom učinku koji je glavno viđenje NLO-a u Južnoj Americi 1978. godine imalo na mladića po imenu Juan Pérez. Kao što pokazuje dokumentarac, obilježio ga je do kraja života i upropastio mu život. Stivelmanov svjedok drugog svijeta uspješan je jer zapravo nije riječ o NLO-ima, nego o ljudima koji su se navodno susreli s njima.

Ono što film prikazuje jest čovjeka koji živi sam, emocionalno i socijalno odstranjen od svojih vršnjaka i porodice, još uvijek progonjen vanzemaljskim susretom i pitajući se “zašto je to morao proživjeti.”

“Gledanje kako se Pérez raspada na kameri jedan je od najsnažnijih trenutaka filma”, kaže Stivelman.

“To je duboko i emotivno! Snimljeno je na način koji u potpunosti obuhvata iskustvo otmice. Film je takođe snimljen više kao igrani film nego dokumentarni film s prelijepim reakcijama. Ovo je zaista izdvojilo ovaj naslov od ostatka žanra”, rekao je Jim Martin, potpredsjednik firme “Paranormal Content” za “1091 Media”.

Izvor: dnevno.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti