SRBIJANSKI CARINICI JEDVA PREBROJALI NOVAC: Mercedesom se uputio za Tursku sa HRPOM sakrivenih novčanica

Svjedoci smo čestih prevara na graničnim prijelazima i raznoraznim pokušajima prevoženja krijumčarenog novca ili zabranjenih materija.

krijumcarenje

Iako je kontrola na granicama sve rigoroznija, mnogi se ipak usude zaputiti na granice sa pokušajem prijevare, ali se grdno prevare, kao i “heroj” naše priče.

Naime, ono što se desilo na ulazu u Srbiji, poprilično je nesvakidašnja stvar. Jedan gospodin iz Turske pokušao je preći granicu na GP Špiljani, te je na ulazu u Srbiju prijavio kako kod sebe ima osam hiljada eura, što je zakonski sasvim “uredna” cifra. Međutim, graničnim policajcima je ipak nešto bilo čudno, pa su se odluči detaljnije pregledati automobil i lične stvari ovog Turčina. Ono što su našli ih je iznenadilo.

Što se tiče automobila, nije postojao niti jedan dio koji nije bio natrpan novcem, a sveukupno se u autu nalazilo više od 500 hiljada eura, tačnije 562.805 eura, a sve su novčanice bile u apoenima od pet, deset i dvadeset eura. Novac je bio zapakovan u koverte, koje su se nalazile ispod svih tapacirunga, dio se nalazio ispod i u rezervnom točku, ispod sjedišta i u vratima. Turčin na pitanje o novcu nije imao nikakav odgovor, pa je uhapšen, a novac i auto su predati UBPOK-u na daljnje analize i sprovedbu krivičnog postupka.

Izvor: nezavisniportal.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti