SODA BIKARBONA: Najveći neprijatelj farmaceutske industrije

Rak je kiselina, posebno mliječna kiselina koja je otpadni produkt gljivica i plijesni i živi u okruženju s vrlo malo kisika. Ukoliko se do kancerogenih stanica dovede što više molekula kisika one ugibaju. Soda bikarbona, neprijatelj je svake farmaceutske industrije.

Snažno će se opirati ideji da nešto tako jefino kao što je natrijev bikarbonat može nadmašiti najskuplje  farmaceutike. Postoje uvjerljivi dokazi i mnoštvo podržavajućih teorija  koje upućuju na to da bi natrijev bikarbonat trebao biti primarni i univerzalni medikament za široki raspon različitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes, kojeg bi u postupak liječenja trebali uključiti svi terapeuti i medicinski stručnjaci za veliki broj bolesti današnjice.

Kad se radi o natrijevom bikarbonatu to je dobro proučena i shvaćena tvar. Već se decenijama nalazi u širokoj upotrebi, čak i od strane onkologa koji ne bi željeli da njihovi pacijenti prebrzo umru zbog prevelike toksičnosti konvencionalnih tretmana. Natrijev se bikarbonat rutinski primjenjuje kako bi se spriječilo da toksičnost hemoterapeutika i zračenja uništi bubrege pacijenata ili da ih ubije. Milioni ljudi po cijelom svijetu konzumiraju ione bikarbonata u vodi  za piće u svrhu prevencije ili se pomoću njih liječe u bolnici, klinici ili  hitnoj službi zbog kliničke acidoze kao i kod mnoštva drugih stanja. Natrijev bikarbonat pomaže da se svakog dana spasi nebrojeno mnogo
života.

Soda bikarbona (natrijev bikarbonat) je u medicinskom smislu jasno oslikana logotipom tvrtke Arm & Hammer kao bazični radni konj medicine za kojeg bi svaki profesionalni doktor, a i roditelj trebao znati, ali i kako ga rutinski primjenjivati. Kad se kombinuje s drugim snažnim i temeljnim prirodnim tvarima kao što su magnezijev hlorid i jod, svako ima na dohvat ruke trojstvo medicinskih superheroja spremnih da odjednom ostvare naučna medicinska čuda.

Natrijev bikarbonat je istovremeno čudesni lijek i prijatelj, to je i tvar koju biste željeli uvijek imati pri ruci, pogotovo u današnje vrijeme  ekonomskih i zdravstvenih nevolja. Ta se tvar uistinu kvalifikuje kao medikament preživljavanja, a u slučaju nuklearnog rata željet ćete tu tvar imati na zalihi kako bi zaštitili bubrege i ostale osjetljive organe članova porodice. Željet ćete je imati pri ruci za više razloga nego što uopšte možete zamisliti, zato krenite u trgovinu i kupite 10-20 kilograma. Znate li da možete kupiti 25 kilograma sode bikarbone za manje od 50 dolara?

Manjak bikarbonata je na cijelom svijetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje unatoč tome što je izuzetno uobičajeno. Problemi s kiselim pH vrijednostima (relativni manjak bikarbonatnih iona) uzima veliki danak u ljudskoj fiziologiji i što više neka osoba primi kiselog, to je veći problem za ćelijsku fiziologiju. Svaka biohemijska reakcija je osjetljiva na pH vrijednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osjetljivi. Naša prehrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog tjelesnog pH. Veliki dio savremene prehrane dovodi do smanjenja pH vrijednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa ćelijske aktivnosti i ćelijske funkcije, pogotovo ako pH nastavi padati. Pretjerano kiseli pH vodi ka ćelijskom propadanju, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i žgaravica. Činjenica kako biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Soda bikarbona odgovorna je za transport kisika: širi krvne žile i lakše otpušta kisik u tkiva, što znači da povećava PH vrijednost /lužnatost/. Povišenje PH vrijednost mokraće spriječava kristalizaciju mokraćnih kanala.
Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Takođe stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.

Oralnim uzimanjem soda bikarbona spriječava infekciju mokraćnog mjehura, gihta, artritisa, groznicu te pomaže aktivnost gušterače za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju inzulina.

U slučaju nuklearnog rata američka vojska preporučuje kupke u koje se stavi 2,5 kg sode kako bi se zaštitili bubrezi i ostali organi od ozračenosti. Pijte je svaki dan ujutro i uveče po pola male kašike u čaši vode ali samo farmaceutsku sodu bikarbonu jer ne sadrži aluminijum.

Onu koju kupite u trgovini upotrebljavajte samo za kućnu upotrebu. Još je bolje ako je pijete u kombinaciji sa svježe iscijeđenim limunovim sokom ili s jabučnim octom, takođe svaki dan. Za teža oboljenja najdjelotvornije je ako je pijete pomiješanu sa crnom melasom, javorovim sirupom ili medom. Za ovaj tretman je propisani određeni
broj dana.

Bez obzira ima li neko srčana ili neurološka oboljenja, rak ili teži oblik gripe ako uzima zajedno sodu i magnezijev hlorid osigurava sebi siguran tretman. Njihovo zajedničko djelovanje efikasno odstranjuje otrove i kiseline iz svih ćelija, tkiva i organa. Uzimati 4-6 mjeseci pa 2-4 mjeseca prekid.

NAČIN UPOTREBE SODE BIKARBONE

Koristimo je za liječenje /oralno, kupka, klistir/ i za kućnu upotrebu. Za liječenje obvezno koristiti farmaceutsku sodu, a za kućnu upotrebu onu koju možete kupiti u trgovini. Pijte je svaki dan 2 puta dnevno ujutro i uveče na prazan želudac pomiješanu s vodom. Preporučuje se destilovana voda.

Još je djelotvornije ako je svaki dan pijete pomiješanu s jabučnim octom ili s svježe iscijeđenim limunovim sokom.
Ovo ćete pripremiti na slijedeći način. Dvije supene kašike jabučnog octa ili dvije supene kašike svježe iscijeđenog limunovog soka pomiješati sa pola male kašičice sode. Pričekajte da zapjeni i nakon što pjena padne ulijte vode i popijte.

Ako je limun prskan sa pesticidima stavite u 2 dcl kipuće vode šaku soli i 5-6 supenih kašika octa. Kad se voda ohladi u nju staviti limune 24 sata i dobro isprati. Ako se radi o težim bolestima pa čak i o raku pomiješajte sodu sa crnom melasom, javorovim sirupom ili medom. Ovaj tretman traje od 7-14 dana.

CRNA MELASA – Pomiješati po jednu malu kašičicu melase i sode u čaši vode i piti jedanput dnevno.

JAVOROV SIRUP – Pomiješati javorov sirup i sodu u omjeru 3 naprema 1. Zagrijavati na laganoj vatri i miješati. Kad se zapijeni skinuti, uliti u bocu i čuvati u frižideru. Pije se jedna mala kašičica dnevno.

MED – Isto kao i za javorov sirup. Klistiranje – Na 1 litru vode staviti nekoliko supenih kašika sode.

KUPKA – /ozračenje, hemoterapija/ U toplu kupku staviti 2,5 kg sode i 1,5 kg soli. Izvlači uran i ostale teške metale.

UMOR, NAPETOST MIŠIĆA, SKIDANJE MRTVIH ĆELIJA KOŽE – U toplu kadu staviti jednu šoljicu sode. Skinuće mrtvi dio kožnih ćelija i ostaviti svijetlu i mladu kožu.

BRADAVICE – Na vlažnu nakvašenu bradavicu lagano utrljati sodu. Raditi češće.

GRIPA – Za prvi dan doza je pola male kašičice u čaši vode koju pijete 6 puta dnevno u razmaku od 2 sata. Za drugi dan pijete 4 doze dnevno u razmaku od 2 sata. Treći dan pije se dvije doze po jedna ujutro i uveče.
Četvrti dan nastaviti s dvije doze.

MOKRAĆNI MJEHUR – Staviti jednu kašičicu sode u čašu vode pa piti dvije čaše zaredom tri puta dnevno /znači 6 čaša/. Ovako piti prvu sedmicu. Drugu sedmicu isto samo piti 2 puta dnevno. Treću sedmicu isto samo piti jedan put dnevno. Ne koristiti ovo više od 21 dan.

RAK PROSTATE I KOSTIJU – Pomiješati po jednu kašičicu sode i melase u čaši vode i piti 4 dana zaredom po jednu čašu dnevno. Peti dan isti omjer mješavine piti 2 puta dnevno. Od 6-11 dana pomiješati po dvije male kašičice melase i sode i piti 2 puta dnevno.

SODA BIKARBONA ZA KUĆNU UPOTREBU

KVASAC ZA DIZANJE TIJESTA – Vitamin C u prahu ili limunsku kiselinu pomiješati u jednakim omjerima sa sodom. Nećete trebati dugo čekati da se tijesto digne.

UBODI INSEKATA ILI opekotina – Napraviti gustu smjesu od sode i vode i obilato prekriti bolno mjesto. Isprati kada se osuši.

VOĆE I POVRĆE – Oprati u zdjeli vode s 2-3 kašike sode ili staviti malo sode na mokru spužvu pa istrljati, a potom oprati.

ČIŠĆENJE VEŠ MAŠINE – Staviti ½ šoljice sode u veš mašinu i program ispiranje.

KUHINJSKI odlijev, začepljenje – Uliti šoljicu sode, a zatim šoljicu vrućeg octa. Nakon 10 minuta isprati jednom litrom kipuće vode.

NEUGODNI MIRISI U FRIŽIDERU – Dodati pola šoljice sode.

SMEĐE MRLJE NA ŠOLJAMA ILI ČAJNIKU – Sodu pomiješati s vodom i istrljati plastičnom četkom.

ZAGORIJELE NASLAGE NA TAVI ILI ROŠTILJU – Namazati mješavinom sode i vode i ostaviti 10 min. Ili preko noći te ukloniti prljavštinu.

TAPACIRANI NAMJEŠTAJ ILI TAPETE – pošpricati mješavinom sode i vode i ostaviti da djeluje 10 minuta pa usisati.

DASKA ZA REZANJE – istrljati sa pastom koja je mješavina jedna kašika sode, jedna kašika soli i voda. Potom isprati vrućom vodom.

KANTA ZA SMEĆE SMRDI – Na dno posuti malo sode.

ČETKE I ČEŠLJEVI – Prati u otopini sode.

PRANJE POSUĐA – Dodati 3 kašičice sode u vodu. Omekšat će i hidratizirati ruke.

MIRIS LUKA NA RUKAMA – Istrljati ruke s mješavinom sode i vode.

OSJETLJIVOST NA KISELI SADRŽAJ (UMAK) – Dodati malo sode dok se kuha.

Izvor: novi-svjetski-poredak.com/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti