Slučaj Phobos: Da li je ogromni matični brod srušio rusku sondu pored Marsovog mjeseca?

Matični brod u obliku cigarete, dug 20 kilometara, po svemu sudeći srušio je rusku sondu u blizini Marsovog mjeseca Phobos.


Oko Marsa kruže dva satelita: Phobos i Deimos koji nisu do kraja uporedivi sa našim satelitom. Puno su manjih dimenzija a otkriveni su 1800-tih godina. Moderna nauka tvrdi kako se radi o pustim i nezanimljivim mjestima kojima ne treba pružati preveliku pažnju.

Ipak, Rusi 1988. godine šalju čak dvije sonde kako bi proučavali mjesec Phobos. Sonde su se zvale Phobos 1 i Phobos 2.

Dva mjeseca nakon polijetanja, Phobos 1 se kvari te je za njega put bio gotov. Phobos 2 nastavlja put te u januaru mjesecu 1989. godine stiže u orbitu Marsa. Pri dolasku jedini cilj je bio uskladiti putanju s Phobosom kako bi sonda bila u njegovoj neposrednoj blizini odnosno iznad njega.

Nedugo nakon sinhronizacije putanje s Phobosom, počinju čudni događaji. Dana 25.3.1989. godine Phobos 2 šalje ovu fotografiju.

Ona prikazuje sjenku objekta koji se nalazi iznad samog mjeseca te iznad same sonde. Objekt je masivan te se kroz
njega može vidjeti teren Phobosa što dokazuje da to i jeste sjena. Rusi isti taj dan objavljuju kako su izgubili kontakt sa sondom te kako imaju zadnju fotografiju koju je sonda uslikala prije gubitka kontakta. Izjavili su kako se na slici
nalazio objekt koji je bio smješten između Phobosa i sonde. Nekoliko trenutaka nakon nastanka slike izgubili su kontakt. Izjavili su kako će fotografiju pokazati na konferenciji za novinare u roku od mjesec dana. Ipak, sliku nisu pokazali, ali da ne ostane sve samo na tome pobrinula se Marina Popovich. U 12. mjesecu 1991. godine, održala je konferenciju za novinare u ruskom konzulatu koji se nalazi u San Franciscu. Otkrila je tu posljednju fotografiju Phobos 2 sonde.

Na slici se jasno vidi duguljasti cilindrični objekt u blizini mjeseca Phobosa. Dugačak 20 kilometara, širok 1,5 kilometara, ovaj objekt se smatra uzrokom rušenja tj. gubitka kontakta sa Phobos 2 sondom. Za vas koji se pitate odakle njoj ta fotografija, prokrijumčarila ju je za vrijeme raspada Sovjetskog saveza. Kaže kako je fotografija bila kvalifikovana iznad najveće tajne i kako je pored nje pisalo “Prvi ikada zabilježeni slučaj vanzemaljskog matičnog broda u Sunčevom sistemu”.

Marsov mjesec Phobos zapravo je pun misterija. Misterija poput monolita na površini samog mjeseca što možete vidjeti na ovoj fotografiji.

Kao što vidite monolit na slici ima neobičnu visinu za tako mali mjesec te je to navelo mnoge ta pomisle kako je to zapravo vještačka tvorevina. A što se tiče Marine Popovich, bila je pukovnica ruskog ratnog vazduhoplovstva, inženjerka i višestrukobodlikovana testna pilotkinja s više od 100 oborenih svjetskih rekorda u preko 40 različitih letjelica. Kao što vidite, ona nije neka bezvezna žena koja je odlučila pričati o ovome iz neke svoje lične koristi.

Kasnije je napisala i knjigu o NLO-ima jer kako i sama kaže, često se susretala s NLO-ima dok je letjela avionima. Smatramo da joj imamo razloga vjerovati.

Izvor: nlomisterije.com/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti