Slike iz privatne arhive: Pogledajte kakva je mačka bila Vesna Čipčić (FOTO)

Glumica Vesna Čipčić rođena je u Beogradu 1954. godine, a odrasla je u Kikindi. Diplomirala glumu na klasi profesora Milenka Maričića 1977. godine, a od kikindskih sokaka do reflektora prošla je dug put.

vc2

Bila je član Pozorišta na Terazijama, JDP-a i Nardodnog pozorišta u Beogradu, a uloga Vesne Šurdilović u televizijskoj seriji “Vruć vetar” (1980), donijela joj je popularnost u čitavoj Jugoslaviji. Osim što važi za jednu od najtalentovanijih glumica na ovim prostorima, ona je svakako bila jedna i od najljepših u svoje vrijeme.

vc3

Svojim šarmom i danas osvaja publiku, a izjavila je i da je najveća sloboda čovjeka da se bavi poslom koji voli. Naviknuta na prostranstva u Kikindi, ona je dio te slobode premjestila i u svoj dom u Beogradu. Osim što voli umjetnost, glumica u sakrivenom kutku Vračara ima impresivno dvorište puno cvijeća, o kome svako ko je jednom kročio u njega, ne prestaje da govori. Pored toga, Vesna je zaljubljenik u poeziju, pa je tako bila i dio Šantićeve večeri poezije u Mostaru.

Njena ljepota bila je prepoznatljiva još od mladosti, a glumački talenat je razlog zbog kojeg njena karijera i danas dan traje.

vc4

Osim posla koji voli, Vesna iz braka sa Aleksandrom Alačem ima dvoje djece, kćerku Anju, koja je takođe glumica, i sina Ivana. Ona je u nekoliko navrata izjavljivala da je prvenstveno majka pa sve ostalo, a sa svojom djecom je kroz godine dijelila i veliku ljubav prema putovanjima.

vc5

Njen vedar duh mogao je da se primjeti još u mladosti, kada je ljepota bila prednost, a ne sredstvo funkcionisanja. U mnogo navrata njena snaga i hrabrost su isplivali na vidjelo, pa je tako odlučila da bude učesnica u izložbi “WoMen” ili u slobodnom prijevodu “Žene s mudima” koju potpisuje Aleksandra Popović.

vc6

Izvor: 24sata.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti