Dječak koga danas zna cijeli svijet (FOTO)

Potiče iz umjetničke porodice; njegova majka Virginia Admiral bila je slikarka, a otac Robert slikar, kipar i pjesnik. Njegovi roditelji su se razveli kad je imao samo 2 godine jer je otac navodno shvatio da je homoseksualac. Njegova majka ima holandske, engleske, francuske i njemačke korijene, dok je otac pola italijanskog, a pola irskog porijekla.

deniro4

Njegovo ime je Robert De Niro.

deniro5

De Niro kao sedmogodišnjak

Odrastao je u New Yorku, dijelu grada koji se naziva “Little Italy” (Mala Italija) i s 10 godina prvi put nastupio u ulozi plašljivog lava u školskoj predstavi “Čarobnjak iz Oza”. Majka ga je upisala u naprednu privatnu školu High School of Music and Art (New York), ali ju je napustio i s 13 godina se pridužio uličnim bandama, gdje je zbog izrazito blijedog tena nazvan Bobby Milk. Njegov otac nije odobravao ovakvo ponašanje, pa su njihovi odnosi poprilično zahladnjeli.

deniro2

Jedna od rijetkih fotografija s ocem

Kao tinejdžer postao je zaluđen kinom i filmovima te je u 16-oj godini napustio srednju školu kako bi se počeo baviti glumom. Upisao je poznatu glumačku školu Stella Adler Conservatory. Ostalo je – istorija.

deniro6

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti