Šerbedžija: “Zbog bitangi se nije spasila divna Jugoslavija! Svi ratni heroji su kriminalci!”

“Strašno je da ovdje ima toliko talentiranih i vrijednih ljudi, vrhunskih sportaša i umjetnika, a da smo mi ipak uspjeli zaratiti sa vlastitom braćom”

Glumac je poentirao “uz sve te naše divne talente ostali smo zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. stoljeća”.

“Slovaci i Česi su se uspjeli dogovoriti. Kod njih je došao trenutak kad su počeli loše misliti jedni o drugima i uprkos toj negativnoj emociji, nisu se potukli već u dogovoru razišli.

 Slijepa mržnja

A što su naši uradili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije, zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, nazovi heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci” – kazao je Šerbedžija.

Istakao je da su “kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima da bi se proizvela slijepa mržnja među jugoslovenskim narodima”.

“Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nismo smjeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovjek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s povijesnim trenutkom” – zaključio je poznati glumac.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti