Naučnici su objekt nazvali “Oumuamua”, havajski izraz za “izviđač”, koji Kirkpatrick i Loeb nude u svom istraživačkom radu kao primjer mogućeg matičnog broda s mogućnostima izbacivanja sondi.

“Uz ispravan dizajn, ove bi sićušne sonde mogle bi dosegnuti Zemlju ili druge planete Sunčevog sistema radi istraživanja, budući da matična letjelica prolazi između Zemlje i Sunca – baš kao što je ‘Oumuamua’ učinio. Astronomi ne bi mogli primijetiti izbacivanje mini sondi jer one ne reflektuju dovoljno sunčeve svjetlosti da bi ih postojeći istraživački teleskopi primijetili”, napisali su autori.

Istraživački rad — pod nazivom Fizička ograničenja neidentifikovanih vazdušnih fenomena” — dolazi nakon mjesec dana intenzivnog ispitivanja trenda neidentifikovanih letećih objekata, pokrenutog kada je “kineski špijunski balon” lebdio preko američkog vazdušnog prostora. Naknadno su pronađena još tri neidentifikovana predmeta.

Baš kao što smo i pisali u članku “Jedna od završnih scena uspostave Novog svjetskog poretka odigrat će se na nebu”, očigledno je kako se intenziviraju pripreme za ovaj lažni “susret s vanzemaljcima”.

Ideju o insceniranom uvjerljivom susretu s vanzemaljcima, prikazuju nam već desetljećima kroz hollywoodske filmove, pri čemu se čovječanstvo ujedinjuje protiv tobožnjeg zajedničkog neprijatelja. Možete li zamisliti bolju ideju za nametanje Jedinstvene ili Jedne svjetske vlade od ove?