Savjeti: Make-up trikovi za žene s naočalama

Lice je slika koju definišu konture, linije, ali i ono što stavljamo na njega: make-up teksture i naočale. Dioptrijske su čest modni dodatak, a neke žene ih nose iako nemaju potrebe.

Radi se o čisto estetskom momentu koji mijenja lice i dinamizira ga, stavlja oči u prvi plan. Ako imate naočale iz potrebe, tu je niz modela u bojama, samo ih morate prilagoditi tenu, boji očiju … Ali i make-upu.

Ako naočale sjedaju na hrbat nosa ili sa strane, važno je da je tekući puder postojan kako se tekstura ne bi prenosila u kontaktu i ostajala na naočalama. Imate li suhu kožu i koristite tekući puder obogaćen serumom ili uljima, fiksirajte ga puderom u prahu da spriječite stvaranje mrlja i prenošenje pudera na stakla. Izražene podočnjake prikrijte jer ispod stakala naočala mogu doći u prvi plan.Rub naočala uokviruje oči, pa za dnevni izgled koristite nježne nijanse sjenila i boje koje su komplementarne s bojom okvira, ako su oni u boji.

glasses1


Za veče oči istaknite intenzivnijim bojama sjenila, olovkama za oči ili napravite smokey eyes. Odlučite li se za zadnje, neka ne prelazi rubove naočala ako nosite manje okvire. Imate li šire okvire koji dominiraju vašim licem, izbjegavajte široke poteze tušem i preistaknute obrve jer vaše bi lice moglo poprimiti previše geometrijski izgled.

Ako se obrve vide iznad okvira, nemojte ih previše bojiti kako ne bi bile pretjerano istaknute. Jedan okvir na licu sasvim je dovoljan.

Što se tiče maskare, najbolje su one koje rade na volumenu, a ne na dužini kako ne bi zapinjale na stakla.

Isto bi se moglo dogoditi ako poželite umjetne trepavice. Izmjerite dužinu trepavica te usporedite s dužinom između vašeg oka i stakla naočala.

glasses2

Ako niste istaknuli oči, neka usne budu u prvom planu. Kad govorimo o bojama, tu vrijede slična pravila kao i kod šminke. Toplijim tonovima lica dobro će pristajati crvenkaste, narančaste, smeđe nijanse, a plavušama i hladnim tonovima više plave, zelenkaste, ljubičaste … koloristička skala ovdje je zakon. Naravno, zanimljivo je eksperimentisati s bojama.

Crni okviri su vizualno jako teški i na blijedo lice znaju djelovati prilično kontrastno. Znači da će lice djelovati još bljeđe. Smeđa ili sivkasta varijanta je bolja ako se radi o odjevnom stilu koji se temelji na isključivo tamnim tonovima. S druge strane, mnoge žene koriste upravo šminku i naočale kao efekt iznenađenja: tu podrazumijevam kombinacije crne od glave do pete plus snažan, crveni ruž. Tu će se divno uklopiti i jednostavne crvene dioptrijske naočale. Plus mrvica maskare i puder koji ujednačava ten i čini ga blistavim. Novije formule pudera takođe se mogu ponositi česticama koje stvaraju nježnost na licu, takav treba i biti u kombinaciji s naočalama jer one ionako stvaraju odbljesak.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti