Samo jedna kašičica ovog začina DNEVNO vrijedi kao 60 minuta treninga i štiti od srčanog udara

U pitanju nije običan začin i nalazi se u samom vrhu liste super-namirnica

spice1

Ovaj začin koji mnogi imaju u svojoj kuhinji pruža brojne zdravstvene prednosti koje se kreću od njegovih antibiotskih svojstava, pozitivnog uticaja na našu memoriju pa sve do sposobnosti da se bori sa nekim tipovima raka.

Sudeći po najnovijem istraživanju, postoji još jedna stvar koju možemo da dodamo na ovu listu – kurkuma može da poboljša naše kardiovaskularno zdravlje – jednako kao i vježbanje.

Studija objavljena u “Američkom žurnalu kardiologije”, tvrdi da kurkuma može da smanji rizik od dobijanja srčanog udara za 56 odsto. Ovi rezultati poklapaju se sa nalazima istraživanja objavljenim u žurnalu.

spice2

Kurkumin – magični sastojak

Ova nevjerovatna zdravstvena svojstva mogu se pripisati kurkuminu koji nije zaslužan samo za boju ovog začina, već posjeduje svojstva koja poboljšavaju vaskularne funkcije u tijelu, posebno kod postmenopauzalnih žena.

Evo kako da koristite kurkumu i poboljšate svoje zdravlje

  • Na osnovu rezultata istraživanja, 150 mg ekstrakta kurkume može da poboljša zdravlje srca ako se uzima svaki dan 8 nedjelja
  • Sadržaj kurkumina u prašku kupovne kurkume kao začina nije visok i iznosi 2 %
  • Kako biste osjetili sve zdravstvene prednosti, potrebno je da svakoga dana konzumirate kafenu kašičicu ovog začina ili možete da koristite kapsule sa ekstraktom kurkume
  • Ako dodate prstohvat kurkume vašim jelima ili pijete sok od kurkume – to će se pozitivno odraziti na vaše zdravlje

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti