Rukometaši BiH počeli s pripremama za SP u Kataru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ovih dana je u Mostaru gdje su počele pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati od 15. januara u Kataru. Izabranici Dragana Markovića u gradu na Neretvi boravit će do 30. decembra, nakon čega putuju za Sarajevo pa u Katar, rečeno je na press konferenciji Rukometnog saveza BiH u Mostaru.

„Naši reprezentativci s nestrpljenjem iščekuju prvu utakmicu s Iranom“, istaknuo je Marković ne skrivajući nadu da će imati mnogo više srećes povrijeđenim igračima u poređenju s kvalifikacionim periodom.

„Ne plašimo se ni toga jer možemo naći adekvatne zamjene“, optimistično je poručio Marković.

Komentirajući činjenicu da bh. reprezentativci poznaju igrače drugih zemalja iz liga Francuske i Njemačke s kojima se susreću nastupajući za svoje klubove maš golman Benjamin Burić je kazao da bi BiH reprezentacija mogla biti jedno od iznenađenja na SP.

Generalni sekretar Rukometnog Saveza BiH Smajo Karačić i generalni direktor kompanije „Klas“ Rusmir Hrvić potpisali su danas u Mostaru dvogodišnji sponzorski ugovor. Boravak reprezentacije u gradu na Neretvi podržali su i Sportski savez Grada Mostara, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Osnovna škola „Zalik“ i poduzeće Mo-buss.

rukomet

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti